HOSPICE Casa Sperantei deschide in Bucuresti sectia de pediatrie cu servicii de ingrijire paliativa integrate

0

Noua sectie ofera servicii integrate si este compusa dintr-o unitate cu paturi pentru copiii care sufera de boli incurabile si limitatoare de viata, un centru de zi, un cabinet de consultatii, Scoala HOSPICE, o sala de stimulare multisenzoriala, un cabinet de explorari functionale, o sala de kinetoterapie si o echipa de ingrijire la domiciliu si in spitalele partenere;

Costul total al proiectului este de 610.000 de euro, suma care include amenajarea si echiparea sectiei, instruirea personalului, precum si costurile operationale pe o perioada de doi ani. 75% din acest cost este acoperit de Kaufland Romania;

HOSPICE 18mai_01

In prezent, HOSPICE Casa Sperantei ingrijeste aproximativ 220 de copii in Bucuresti, numar care va creste cu 50% peste doi ani, cand noua sectie de pediatrie va functiona la capacitate maxima. Numarul total al copiilor ingrijiti de fundatie in centrele sale din Bucuresti si Brasov, precum si prin cabinetele din Fagaras si Zarnesti este de circa 400;

HOSPICE 18mai_02

Din 1992, HOSPICE Casa Sperantei a oferit ingrijire pentru peste 20.000 de copii si adulti afectati de boli incurabile si pentru familiile acestora, in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti.

HOSPICE Casa Sperantei a inaugurat sectia de pediatrie cu servicii integrate in cadrul Centrului de ingrijire paliativa din Bucuresti. Sectia este compusa dintr-o unitate cu o capacitate de 8 paturi, un centru de zi, un cabinet de consultatii, o sala de stimulare multisenzoriala, un cabinet de explorari functionale, sala de kinetoterapie, Scoala HOSPICE, in care activitatile educationale sunt concepute individualizat pentru cresterea autonomiei personale si a stimei de sine, si va avea si echipa de ingrijire la domiciliu si in spitalele partenere.
Organizatia ofera de 10 ani in Bucuresti servicii gratuite de ingrijire copiilor care sufera de boli incurabile si limitatoare de viata, cea mai mare parte a acestora fiind furnizate la domiciliu si in spitalele partenere. Decizia deschiderii noii sectii a fost luata din dorinta de a asigura pacientilor o ingrijire mai complexa printr-un sistem integrat de servicii, in cadrul centrului HOSPICE din Bucuresti.

HOSPICE 18mai_03

In prezent, HOSPICE Casa Sperantei ingrijeste in Bucuresti 220 de copii care sufera de boli incurabile si limitatoare de viata. Numarul pacientilor va creste cu 50% in urmatorii doi ani, cand noua sectie de pediatrie va functiona la capacitate maxima. De serviciile noului centru beneficiaza nu doar copiii pacienti, ci si familiile acestora, prin servicii de parenting, consiliere psihoemotionala si spirituala, precum si sprijin social.

„Pacientii si familiile lor sunt principala noastra grija si pentru ei am decis sa deschidem noua sectie de pediatrie. Ne dorim ca prin acest centru sa crestem eficienta ingrijirii in randul copiilor care sufera de boli incurabile si limitatoare de viata, sa oferim servicii de calitate unui numar cat mai mare de pacienti, dar si sa accentuam constientizarea nevoilor lor speciale. De aceea, am gandit noua sectie ca pe un proiect sustenabil pe termen lung. In acest sens, am demarat deja procedura de semnare a unui contract cu Casa de Asigurari si cu consiliile locale pentru obtinerea de noi finantari”, declara Alexandru Padureanu, director executiv HOSPICE Casa Sperantei.

HOSPICE 18mai_04

Organizatia s-a bucurat de sustinerea Kaufland Romania, care a inteles necesitatea unei mai bune ingrijiri paliative acordate copiilor care sufera de boli incurabile si limitatoare de viata. Costurile acestui proiect vor fi de 610.000 de euro, pe o perioada de doi ani. 75% din aceasta suma este acoperit de Kaufland Romania, restul fiind furnizat de HOSPICE Casa Sperantei.

HOSPICE 18mai_05

„Facilitarea accesului la servicii de sanatate complete si de calitate, in special pentru grupuri vulnerabile, reprezinta pentru Kaufland Romania una dintre directiile strategice. Impreuna cu HOSPICE Casa Sperantei lansam azi un proiect de suflet prin care ne dorim sa readucem speranta, zile cu optimism si zambetul pe buzele copiilor si famiilor aflate in situatii deosebit de dificile. Speram ca acest proiect sa atraga cat mai multi sustinatori care sa inteleaga nevoile stringente ale copiilor care sufera de boli incurabile”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland Romania.

HOSPICE 18mai_06

„Kaufland este deja un partener strategic pentru HOSPICE Casa Sperantei, iar acest parteneriat ne ofera posibilitatea de a crea un nou serviciu, foarte complex si pe termen lung. Un alt proiect rezultat in urma colaborarii noastre este proiectul Scoala HOSPICE, initial un program pilot, pe care ne dorim sa o implementam si in HOSPICE Angelus din Chisinau, care face parte din aceeasi retea ca HOSPICE Casa Sperantei, Hospices of Hope. Sunt sigur ca acelasi lucru se va intampla si cu noua sectie pediatrica”, precizeaza Alexandru Padureanu.

Noua sectie de pediatrie cu servicii integrate acopera o arie larga de afectiuni:

  • Afectiuni incurabile pentru care tratamentul curativ ar putea fi fezabil, dar poate esua, caz in care ar putea fi necesar accesul la servicii de ingrijiri paliative pe langa incercarile de tratament curativ si/sau daca tratamentul esueaza;
  • Afectiuni in care moartea prematura este inevitabila, si unde pot exista perioade indelungate de tratament intensive menite sa prelungeasca viata si sa permita participarea la activitati normale;
  • Afectiuni progresive fara optiuni de tratament curativ, in care tratamentul este exclusiv paliativ si poate dura mai multi ani;
  • Afectiuni ireversibile, dar non-progresive cu nevoi medicale complexe, care duc la complicatii si probabilitate de deces prematur.

Personalul medical si nemedical care va deservi centrul de ingrijire pentru copii din Bucuresti va fi format initial din doi medici, cinci asistente si o asistenta-sefa, sase infirmiere, un psiholog, un psihoterapeut, un psihopedagog si un kinetoterapeut.

Din 1992, HOSPICE Casa Sperantei a ingrijit peste 20.000 de copii si adulti afectati de boli incurabile. Ei si familiile lor au primit sprijin atunci cand au avut nevoie si au aflat cum isi pot pastra demnitatea in fata bolii.
La conferinta de presa prilejuita de inaugurare au luat cuvantul directorul executiv al HOSPICE, Alexandru Padureanu, Florentina Baltag, coordonator al sectiei de pediatrie, Marco Hößl, director general Kaufland Romania, Liana Stanciu realizatoare TVR si Magic FM si Mihai Mugur Toader, viceprimar al Sectorului 2.

Share.

Leave A Reply