Hotele microbiologice, absolut necesare – ce rol au acestea in laboratoare

1

Personalul medical este supus unui major risc prin fiecare contact cu pacientii. De altfel nici cei care lucreaza in laborator si manipuleaza tratamente si probe nu se poate spune ca nu se intalnesc cu un risc de contaminare. Prevederile legale reglementeaza acest risc al muncii. Conform legilor in vigoare, laboratoarele de analize medicale ce dispun de compartimente de bacteriologie, micologie, parazitologie, virusologie etc. trebuie sa aiba in dotare hote de siguranta biologica.
Astfel de hote microbiologice se impart in categorii conform cu gradul de risc microbiologic din care fac parte microorganismele ce sunt manipulate. Hotele sunt asadar un strict necesar in laboratoare. Surse pentru astfel de achizitii sunt variate. La Precisa insa, un jucator insemnat al acestei nise, exista un complex de avantaje in ceea ce priveste alegerea unui astfel de echipament.

Hotele microbiologice regasite in catalogul Precisa

In clasa II de protectie se regasesc hotele ce asigura protectie probelor folosite, dar si celui care opereaza. Astfel de hote sunt indicate si pentru acele probe periculoase. O astfel de hota este folosita in laboratoare de analiza microbiologica, virusologica, hematologica, de culturi celulare, ADN si pentru manipulare de substante cu risc de contaminare cum ar fi citostaticele.
Precisa.ro pune la dispozitie hote de acest gen, cu flux laminar. Acestea sunt recunoscute pentru inalta performanta, asigurand un mediu steril. Eficienta crescuta se datoreaza si filtrelor HEPA, 2 la numar, ce intra in dotarea acestor hote. Acestea au o actiune crescuta, filtreaza aproape in totalitate particulele foarte mici, astfel incat cel care manipuleaza are o bariera anticontaminare la manipularea unor probe.
Cat priveste mici detalii, constructia in sine a hotelor de acest gen este avantajoasa, cu suprafata de lucru suficient de extinsa, cu timer, contorizari si alerte in cazul in care sunt probleme de alimentare sau defectiuni minore. Exista asadar un sistem complex si inteligent care asigura un mediu adecvat pentru analizarea probelor, care ofera siguranta operatorului si semnaleaza erorile pentru folosirea in siguranta a echipamentului.
Dispun de flux de aer ce poate fi controlat, ventilare silentioasa, cu iluminare corespunzatoare si interior din inox. Sunt practic conforme cu standardele europene si tin cont de reglementarile din domeniu.

Precisa asigura si service

Precisa nu este doar furnizor, ci si sursa completa pentru tot ce inseamna dotarea unui laborator cu aparatura profesionala. Pentru orice achizitie este oferit si suport tehnic, astfel incat implementarea sistemului sa fie corespunzator realizata.
Precisa poate oferi suport complet si pentru instruirea personalului, in vederea operarii in siguranta a hotelor microbiologice. Este vorba de orice instructaj de inceput, valabil pentru tot personalul care va folosi echipamentul. De asemenea, datorita garantiei, orice tip de hota are service asigurat. Post garantie Precisa poate colabora pe baza de contract.
Preturile acestora sunt variate in functie de detalii. Pot fi cerute estimari de pret prin intermediul platformei online, precisa.ro. Versiuni ale modelelor disponibile sunt prezentate in catalogul online de asemenea.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Hotele microbiologice, absolut necesare – ce rol au acestea in laboratoare • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.