Houston Farma Practic

0

716_articolHouston NPAa organizat în perioada 9-11 septembrie 2011, la Hotel Erkel din Gyula, Ungaria (Hotel Erkel, H-5700 Gyula, Várkert u. 1) “Houston Farma Practic”, a șasea manifestare dintr-o serie de evenimente regionale dedicate farmaciştilor şi asistenţilor de farmacie. Această ediţie va reuni două sute de farmaciști din județele Timiș, Hunedoara, Caraș Severin, Gorj, Mehedinţi, Arad. Programul este creditat de Colegiul Farmaciștilor din România cu 30 puncte EFC pentru farmaciști și 14 puncte pentru asistenţii de farmacie.

Coordonatorul știinţific al acestei ediţii este prof. univ. dr. Carmen Cristescu, decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF Victor Babeș din Timișoara.

Printre alţi lectori confirmaţi fac parte:

-Conf. dr. Liana Drăgan – Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” Timisoara – Facultatea de Farmacie
-Prof. farm. Marius Bojiţă – președinte UMF “Iuliu Haţieganu” din Cluj și membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știinţă din Romania
-Farm. spec. Speranţa Iacob – Președinte Colegiul Farmaciștilor Cluj
-Farm. spec. Adelaida Haiduc – Vicepreședinte Colegiul Farmaciștilor Cluj
-Prof. Maria Polinicencu – Președinte Farmaciști fără Frontiere
-Farm. spec. Geza Horvath – Farmacia Horvath Reghin
-Dr. Estera Boeriu – Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Louis Țurcanu Timișoara
-Conf. dr. Gabriel Popescu – Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balș București
-Dr. Horia Cristian – medic chirurg Timișoara, fost şef al Spitalului Judeţean din Timiş, fost şef al Casei de Asigurări din Timiș, coordonator al singurului centru de politraumă din România

Printre temele abordate la eveniment: antibioticele – prescrierea și administrarea corectă, rolul farmacistului în eliberarea medicamentelor OTC, repopularea florei intestinale, produse permise in sarcină, produse de igienă la îndemâna farmacistului, managementul durerii, utizarea la domiciliu a aparatelor de monitorizare a stării de sănătate, produse care dau dependență, medicamentele generice, locul antisepticelor în tratamentul local al infecţiilor oro-faringiene uşoare sau moderate, oboseala sau astenia, terapia hepatică.

Vor fi susţinute și prezentări care abordează marketingul și managementul farmaciilor comunitare independente, cum ar fi: influența TVA-ului în asigurarea necesarului de lichidităţi al unei farmacii, provocările întâlnite în farmacia cu circuit deschis, impactul deficienţelor legislative asupra farmaciilor comunitare din România, profitabilitatea farmaciei în contextul sistemului medical din România.

Taxa de participare pentru 2 zile este de 450/persoană și include: cazare 2 nopţi, mesele, pauzele de cafea, facilităţile de spa&relaxare, accesul la lucrările conferinţei. Participarea la lucrările conferinţei este obligatorie pentru acordarea creditelor.

Dr. Maria Szerac, CEO Houston NPA, organizatorul seriei de evenimente Houston Farma Practic:

“Seria de evenimente Houston Farma Practic (HFP) este dedicată farmaciștilor și asistenților de farmacie pentru care profesia înseamnă vocație. Cu fiecare ediție, avem alături oameni din ce în ce mai valoroși pentru care HFP a devenit deja o tradiție și care se reîntâlnesc periodic la aceste evenimente. Așteptăm la fiecare eveniment participanți implicați, motivați să-și îmbunătățească constant nivelul de cunoaștere profesională și lectori dedicați care doresc să împărtășească din experiența cumulată de-a lungul carierei lor. HFP înseamnă informare corectă și de calitate, o platformă regională de interacțiune a comunității de profesioniști din domeniul farmaceutic și medical”.

HoustonFarma Practic reprezintă o serie de conferinţe regionale organizate de Houston NPA cu scopul informării corecte a farmaciştilor şi asistenţilor de farmacie asupra subiectelor importante din sistemul farmaceutic. Fiecare ediţie a Houston Farma Practic cuprinde dezbateri legate de particularităţile şi provocările profesiei de farmacist, dar şi prezentări despre noutăţile existente pe piaţa de profil. Manifestările HoustonFarma Practic(HFP) își propun să abordeze într-un mod inovativ comunicarea informației medicale de calitate către farmacist și să pună accentul atât pe ceea ce își doresc să afle farmaciștii, cât și pe dialogul cu aceștia.

În 2011 au fost organizate până acum 3 astfel de evenimente regionale desfășurate sub brandul Houston Farma Practic, dedicate farmaciștilor și asistenților de farmacie, pentru 3 zone geografice: Muntenia, Ardeal și Sud.

Houston NPA are în pregătire următoarele 3 ediții care se vor desfășura după cum urmează:

Houston Farma Practic Regiunea Vest (TM, HD, CS, GJ, MH), 9-11 septembrie 2011, Gyula-Ungaria, Hotel Erkel, 4*
Houston Farma Practic Regiunea Centru (MS, BV, SB, CV, HR), 4-6 noiembrie 2011, Poiana Brașov, Ana Hotels, 4*
Houston Farma Practic Moldova (IS, SV, VS, NT, BC, BT), 25-27 noiembrie 2011, Gura Humorului, Hotel Best Western Bucovina,4*

Pentru informaţii despre înscriere la evenimentele viitoare, vă rugăm contactați pe: Corina Stancu, Coordonator evenimente (email: corina.stancu@houston.ro; telefon: 0723.856.179).

comunicat de presa

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.