Iași: Congresul Național de Durere. Vezi programul manifestării

0

Iașiul este, pentru al doilea an consecutiv, în perioada 8 — 10 mai 2014, gazda Congresului Național de Durere. Lucrările congresului se adresează medicilor de familie, medicilor stomatologi și specializați în chirurgie BMF, farmaciștilor și asistenților de farmacie, astistenților medicali, biologilor,cercetatorilor precum și altor specialități în cadrul cărora managementul durerii joacă un rol principal: ATI, reumatologie, neurologie, pediatrie, oncologie, ORL.

durereAsociația Internațională pentru Studiul Durerii a lansat o temă principală de cercetare și dezbatere pentru toți specialiștii implicați în studiul și tratamentul durerii, anul 2014 fiind dedicat ”durerii în sfera oro-facială”. Congresul Național de Durere presupune o sesiune specială pentru dezbaterea actualităților în tratamentul acestui tip de durere.

Programul științific al Congresului Național de Durere mai cuprinde:
– sesiuni dedicate farmaciștilor — joi, 8 mai,
– mai multe sesiuni dedicate medicilor din diferite specialități – vineri, 9 mai,
– o sesiune specială pentru studenți și rezidenți – sâmbătă 10 mai.

”În cadrul manifestărilor științifice ocazionate de Congresul Național de Durere, specialiști din întreaga țară se vor reuni la Iași pentru a dezbate aspecte legate de cercetarea în domeniul durerii oro-faciale, noutăți terapeutice, dar și elaborarea unor programe în colaborare cu autoritățile din sănătate, care să asigure pregătire tuturor medicilor în tratamentul durerii și dezvoltarea unor strategii pentru facilitarea accesului la tratament pentru toți pacienții cu durere acută sau cronică”, anunță organizatorii.

În acest an, Congresul Național de Durere include o sesiune specială dedicată terapiilor complementare în managementul durerii, precum și o sesiune dedicată tratamentului durerii în îngrijirile paliative.

”În Romania există încă multă durere fizică și socială insuficient tratată de către medici și ignorată de către factorii politici de decizie”, a declarat prof. emerit dr. Ostin C. Mungiu, fondator și președinte de onoare al Asociației de Algeziologie din România, coordonator al comitetului științific al Congresului Național de Durere, cunoscut pentru introducerea studiului durerii în universități, inventarea termenului ‘algeziologie’, introducerea Noii Legi a Opioidelor și pentru utilizarea medicamentelor pe bază de opiu în tratarea durerilor cronice.

Congresului Național de Durere este organizat de Asociația de Algeziologie din România, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr.T. Popa” Iași și compania de comunicare medicală Houston NPA.

Share.

Leave A Reply