Iasi: Operatie in premiera. Dupa 20 de ore, medicii au salvat o victima a unui accident feroviar

Iasi: Operatie in premiera. Dupa 20 de ore, medicii au salvat o victima a unui accident feroviar

2

Medicii de la Spitalul de Pediatrie “Sf Maria” din Iasi realizat, in premiera, o interventie chirurgicala in urma careia o fata de 16 ani, victima a unui accident feroviar, va putea merge din nou. Operatia a durat 20 de ore si a fost un succes, sustin cadrele medicale.

“In aceste conditii de pandemie destul de dificile, in cursul zilei de sambata s-a realizat o interventie chirurgicala in premiera pentru Iasi. Pe 15 septembrie a fost internata o adolescenta in varsta de 16 ani, victima a unui accident feroviar, cu politraumatisme. Cea mai importanta este de bazin complex, cu pierdere de substanta. Dupa mai multe interventii de reconstructie a bazinului, sambata s-a intervenit chirurgical pentru reconstructia partilor moi. S-a reusit reconstructia plexului sacrat si acoperirea defectului cu lambouri musculare”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului de Pediatrie “Sf. Maria” din Iasi, dr Lavinia Ionescu.

Succes comun

Dr. Lavinia Ionescu spune ca interventia a fost deosebit de grea, insa succesul este atat al medicilor chirurgi plastici si ortopezi, cat si al anestezistilor.

 “Interventia, care a durat 20 de ore, a fost realizata de o echipa multidisciplinara, de anestezisti, chirurgi plastici si ortopezi. Post operator, fetita a fost dusa la terapie intensiva. Ea este stabila hemodinamic si respirator. Speram ca aceasta interventie complexa sa ii amelioreze prognosticul functional. Daca nu se realiza aceasta interventie, copila risca sa foloseasca un scaun rulant toata viata. Vor urma foarte multe proceduri de recuperare medicala, dar speram sa poata sa mearga. Ar fi cel mai frumos sa o vedem venind pe picioarele ei la spital”, a adaugat dr. Lavinia Ionescu.

Share.

2 Comments

  1. Pingback: Operație în premieră la Iași. Viața unei fete de 16 ani, victimă a unui accident feroviar, a fost salvată - newsromania.info

  2. Pingback: Iasi: Operatie in premiera. Dupa 20 de ore, medicii au salvat o victima a unui accident feroviar • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.