Imagini terifiante ale chirurgiei secolului XIX

0

Doar cand vedem aceste imagini din secolul XIX, ne dam seama cat de privilegiati suntem noi si ca vizita la dentist, in ziua de astazi, ar trebui sa fie o adevarata placere.

In secolul trecut, daca voiai dinti care sa arate bine, trebuia sa induri dureri ingrozitoare si interventii pe viu. Din acesti motiv, multi oameni au optat pentru a avea o dantura mai putin aspectuoasa, doar pentru a evita durerea!

operatie

In epoca nu existau lasere pentru interventiile chirurgicale oftalmologice. Totul era mult mai… personal atunci și nu era ceva neobisnuit ca oamenii sa prefere sa aibe o vedere slaba.

operatie

Daca priviti aceste instrumente, va dati seama si motivul, Imaginati-va cum ar fi sa fiti operat cu unul din instrumentele acestea, fara anestezie sau calmante!

operatie

Uneori erau necesare amputari partiale. Taierea unui picior, nu numai ca era extrem de dureroasa, dar lasa pacientul cu un mare handicap la mers.

operatie

Pentru a corecta defectele de vorbire, inainte de inventarea logopediei, medicii au crezut ca ar putea restructura limba pacientului pentru a obtine o vorbire mai clara.

operatie

Daca cineva isi rupea bratul, isi pierdea, de obicei, masa musculara pana ce oasele se vindecau. Prin presiune constanta, pe zona afectata, medicii au fost capabili sa ajute reconstruirea tesutului muscular .

operatie

Share.

Leave A Reply