Imagistica in pregatirea medicilor (VIDEO)

0

Introducere in imagistica neurologica este subiectul ultimului curs organizat in Centrul de training Neuromed Timisoara. Sustinut de medici specializati, cursul face parte dintr-o serie de traininguri incepute de Centrul Neuromed in urma cu aproape 10 ani.

“Drumul Neuromed vizavi de trainingurile pentru imagistica a inceput in 2005, cand am fost acreditati ca si Centru European de Training de catre Siemens Germania”, spune dr. Roxana Salman, director medical Neuromed.

imagistica

Trainingurile pentru imagistica: peste 300 de medici, operatori si asistenti instruiti

“In momentul de fata avem peste 300 de medici, operatori si asistenti instruiti, pentru ca la inceput aceste traininguri au inceput pentru partea de operatori, pentru manipularea aparatelor. Dupa care, din nevoia medicilor clinicieni de a sti mult mai mult sau a intelege mult mai bine imagistica medicala ne-am gandit sa organizam aceste cursuri de training pentru specialitatile medicale. Randul trecut am avut pentru specialitatea de neurochirurgie, iar astazi avem invitati pe cei de la neurologie.

O sa mai avem organizate traininguri pentru specialitatea de cardiologie, de oncologie si, s-ar putea, la cererea celor de la Spitalul de copii, pentru pediatrie. Pentru pediatria oncologica, mai ales”, adauga dr. Roxana Salman.

Printre participanti se numara de la medicii rezidenti, care sunt din toata tara, pana la specialistii in specialitatea respectiva si chiar medicii primari si chiar sefii de sectie. Acestia sunt atat din Timisoara cat si din imprejurimi.

“ Trainerii sunt specialisti din cadrul centrului nostru, respectiv domnul dr. Gratian Miclaus, care este medic primar in radiologie si imagistica medicala, doamna dr. Ples Stanca, medic primar neurochirurg si doamna dr. Adela Mortean, medic specialist radiolog. Echipa noastra de radiologi este una speciala in sensul ca avem 18 radiologi care sunt supraspecializati pe patologii. Fiecare dintre ei da cu preponderenta un anumit segment de patologie, deci acesta este un lucru foarte important, pentru ca ei sunt instruiti special pentru acest lucru” , mai spune dr. Roxana Salman, director medical Neuromed.

autor: DELIA SESCU BARBU

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.