Factorii care influențează prețul unui implant dentar - Cum să alegi cel mai bun raport preț/calitate

Factorii care influențează prețul unui implant dentar – Cum să alegi cel mai bun raport preț/calitate

1

implant dentar

Există o mulțime de factori care influențează costul unui implant dentar.

În primul rând trebuie să înțelegem că implantul dentar este un tratament și nu o simplă piesă din titan, deci ce cumpărăm de fapt este un viitor dinte sau o viitoare lucrare, care ne dorim să fie sănătoasă, funcțională și bineînțeles estetică.

Brandul implantului dentar

Unul din ele este brandul implantului dentar. Tradițional toate implanturile sunt fabricate din titan. Dentiștii preferă un brand în favoarea unui alt brand pe baza experienței lor anterioare, ratei de succes care au avut-o cu diferitele branduri, relația pe care o au cu o anumită companie de implanturi și suportul care îl primesc din partea acelei companii.

Cu cât un implant dentar are un brand mai popular, cu atât este mai scump. Acest cost nu este în mod direct corelat cu rata de succes sau cu calitatea tratamentului în sine.

Consultația și planificarea implantului dentar

Un alt cost este consultația în vederea tratamentului. În unele clinici este gratis, altele taxează acest serviciu. Consultația și planul de tratament au o importanță vitală în succesul tratamentului.
Cele mai frecvente eșecuri și cel mai greu de remediat vin în urma planificării incorecte sau, pur si simplu, din lipsa planificării. Planificarea presupune două coordonate majore:

În primul rând, indicația de implant dentar, dacă este sau nu tratamentul indicat sau dacă are alternative mai bune. Nici un tratament nu are indicații universale.

Și implantul dentar trebuie evaluat ca o soluție de tratament individualizată.

A doua decizie importantă este poziția implantului dentar în os. Acest aspect este crucial pentru estetica dintelui pe implant. Dacă poziția nu este una favorabilă, estetica poate fi compromisă, chiar dacă, biologic, tratamentul este corespunzător. Tot în această fază se poate estima dacă va fi nevoie sau nu de manopere suplimentare (adiții osoase, grefe de țesut moale etc.)

Computer-tomografia

Planificarea ne duce la următorul factor care influențează costul și anume computer tomografia dentară, care este un examen radiologic tridimensional, conceput pentru a furniza mai multe informații medicului și pentru a mări precizia intervenției. Precizie crescută înseamnă rezultat final mai bun, respectiv tratament mai bun. În unele clinici există tomograf dentar, în altele nu. Unele taxează intervenția, altele o includ în costul implanturilor. Ce e sigur, este că acest tip de investigație este crucială pentru un tratament mai sigur și mai precis.

Specialist sau non-specialist

Când spunem specialist, nu ne referim la o titulatură, competență sau orice alt titlu, ci la numărul de cazuri de specialitate pe care un medic le tratează. Spre exemplu, un medic dentist care face “de toate” tratează un număr mult mai mic de cazuri de implanturi dentare decât unul care este axat strict pe chirurgie și implantologie. Acest număr de cazuri rezultă în experiența medicului, care este crucială când tratamentele au un grad de dificultate peste medie și care, spre deosebire de o titulatură, experiența nu se poate cumpăra.
Și specialiștii pot ajunge să aibă o problemă. Mark Twain constata odată că, daca tot ce ai e un ciocan, la un moment dat, totul începe să arate ca un cui. La fel, un implantolog vede soluția într-un implant, iar un endodont crede că poate salva dintele.

De aceea, varianta ideală este să fii tratat de către o echipă care lucrează de mai mult timp împreună și care e condusă de un medic generalist sau protetician (cel care face lucrările finale), care are viziunea alegerii opțiunilor cele mai potrivite de tratament, și specialiști care să le execute cât mai riguros. Astfel vei beneficia și de arhitectură, și de viziunea corectă a tratamentului, și de specialiștii experimentați care să îl execute. Acest tip de echipe sunt mai puține decât numărul de clinici și se pot diferenția foarte ușor, după rezultatele lor, și așa ajungem la cel mai important aspect din acest articol.

implant dentar

Cazurile clinice

La finalul unui implant dentar, veți avea un nou dinte sau o noua lucrare în gură. Mai mult de atât, veți avea sănătate și, posibil, un nou zâmbet. Asta cumpărați, nu cumpărați o piesă din titan. Cumpărați un rezultat final, o filosofie de tratament și o experiență de tratament. Când faceți o consultație, cereți tot timpul să vedeți alte cazuri, alți pacienți. Cel mai probabil și cazul dumneavoastră va arăta așa.

Vezi aici un exemplu care întrunește criteriile de mai sus: http://www.dentcof.ro/implant-dentar

Clinica Dentcof:

Str. Simion Bărnuțiu nr. 62, et. 2 și 5, Timișoara

 office@dentcof.ro

Telefon: +40256219197

www.dentcof.ro

www.dentcof.co.uk

 www.dentcof.it

Share.

1 Comment

  1. Foarte bine ati punctat functionalitatea si estetica drept beneficiile unui implant dentar! Este ideal ca pacientul sa fie educat relativ la ceea ce urmeaza sa primeasca si inainte sa ia o decizie sa stie care sunt aspectele cele mai importante ale unui asemenea tratament!