Imunitatea la copii: cum pregatim copilul pentru gradinita

Imunitatea la copii: cum pregatim copilul pentru intrarea in colectivitate

0
De cand copiii incep gradinita, respectiv intrarea in colectivitatea, parintii sunt preocupati cum sa le creasca imunitatea la copii. Gripa, raceala, durerile de burta sunt cateva din afectiunile de care pot suferii copiii odata intrati in colectivitate.
Pentru a construi o imunitate puternica unui copil, este bine ca acesta sa intre in colectivitate. Gradinita este un fel de sala de antrenament pentru dezvoltarea imunitatii copilului. Atata timp cat un copil este alimentat corect, acesta va face fata cu brio racelilor sau altor afectiuni si va avea o recuperare rapida.
Importanta este si pregatirea organismului copilului pentru a intra in colectivitate.

Imunitatea copilului incepe chiar din burtica mamei

Imunitatea copilului incepe chiar din burtica mamei – intra-uterin – unde multe elemente contribuie la o dezvoltare ulterioara sanatoasa. Primul si cel mai important lucru constituie alimentatia mamei, care trebuie compusa din vegetale precum legume si fructe, dar nu trebuie sa ignore proteinele, precum carnea de pui, de vita. De asemenea are nevoie de miscare si un regim de viata igieno-dietetic corespunzator.Dupa nastere, foarte importanta este alaptarea la san. Laptele de mama contine majoritatea anticorpilor si elementelor necesare pentru o dezvoltare armonioasa a sistemului imunitar si de asemenea pentru a-i oferi bebelusului rezistenta imunitara necesare pentru a face fata afectiunilor.Perioada recomandata pentru alaptare este de doi ani, alternand cu diversificarea prin introducerea in alimentatia copilului a alimentelor precum legumele, fructele. Dar atentie, foarte putin prelucrate termic, daca se poate deloc, chiar mai bine.

In cazul in care este necesara pregatirea mancarii prin fierbere, recomandarea este sa se foloseasca metode care sa pastreze cat mai mult din valorile nutritionale, vitamine si minerale ale produselor. Metode recomandate sunt: la abur, prin presiune sau procesare la rece in mixer.

In nici un caz supe fierte mai mult de 20-30 de minute. Se pierd foarte multe elemente prin acest proces. Altfel risti sa-i dai copilului doar apa si niste fibre.

Aerul curat ajuta la imunitatea copilului

Multi parinti tind sa supraprotejeze copii, infofolindu-i exagerat, izolandu-i cat se poate de mult de interactiunea cu mediul extern.
Copilul are nevoie sa intre in contact cu aerul de afara, trebuie expus la vant si bineinteles la soare. Soarele este principalul factor in productia de vitamina D in interactiune cu pielea. Si sa nu uitam ca Vitamina D ajuta la absorbirea Calciului si fosfatului la nivel intestinal. Calciu necesar pentru intarirea oaselor.

Imunitatea copilului la gradinita

Un copil proaspat introdus in colectivitate poate sa contacteze pana la 7-8 afectiuni in sezonul rece, in medie cam 2 pe luna. Cel mai important este cum putem sa lasam sistemul imunitar sa isi faca treaba si sa ajutam organismul sa lupte cat mai eficient cu boala.

Alimentatia este foarte importanta

Alimentatia este foarte importanta, un aport de vitamine A, B, C, D, sunt foarte importante. De asemenea este foarte important ca medicatia administrata sa moduleze sistemul imunitar. Sistemul imunitar la un copil nu trebuie stimulat, deoarece un copil nu are inca sistemul imunitar inca format. Sistemul imunitar la un copil trebuie modelat, adica maturizat.

Imunitatea la copil o putem ajuta folosind extracte naturale pentru a combate afectiunile. Extract de coacaze, de maces, de pin, sau extract de brad. Cele mai recomandate sunt extractele sub forma de siropuri, nu pastile sau alte metode de administrare.

Imunitatea la copii: covalescenta este foarte importanta

Convalescenta este foarte importanta in modelarea imunitatii. Astfel, daca o gripa dureaza 7 zile, covalescenta este tot de 7 zile. Covalescenta este perioada in care organismul isi revine dupa boala si in care trebuie sa isi refaca resursele.

In covalescenta, pentru a ne intari imunitatea, e bine sa luam vitamine, minerale, o alimentatie corespunzatoare. Se recomanda extractele de coacaz, afin, maces, catina si un consum de citrice pentru vitamina C.

Imunitatea scazuta: cazurile cand un copil raceste mai des de 7-8 ori/sezon

Daca un copil raceste mai des de 7-8 ori in sezonul rece, exista posibilitatea ca imunitatea lui sa fie scazuta, sau sa aibe anumite lacune in dezvoltare. Atunci, cel mai indicat este sa se faca o serie de analize. In acest caz, nu ne putem baza doar pe simptome de genul paloarea fetei, somnolenta sau altele. O analiza de sange ne poate spune mai bine despre ce este vorba.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.