În farmacia DSP Timiș au ajuns 12.000 de doze de vaccin antigripal. Cine vor fi primii vaccinați?

În farmacia DSP Timiș au ajuns 12.000 de doze de vaccin antigripal. Cine vor fi primii vaccinați?

0

vaccinareDirecția de Sănătate Publică a județului Timiș anunță că, în farmacia sa, au ajuns 12.000 de doze de vaccin antigripal “Influvac”, seringă preumplută. DSP Timiș a anunțat care este procedura pentru începerea campaniei de vaccinare antigripală. Deci, cine vor fi primii beneficiari ai vaccinului antigripal?

”Primele 500 de doze de vaccin(antigripal – n.r.) sunt destinate instituțiilor Ministerului Apărării Naționale din teritoriu, iar restul va fi repartizat, conform cu catagrafiile depuse în termen, tuturor medicilor de familie vaccinatori care vor veni la sediul DSP, să își ridice dozele (de vaccin antigripal – n.r.) prevăzute în catagrafie. Pacienții ce se regăsesc în categoriile specifice catagrafiilor stabilite pentru această campanie de vaccinare, pot fi vaccinați de îndată ce medicul de familie îi va anunța”, a precizat marți dimineața, într-un comunicat, DSP Timiș.

Aflăm că vaccinul antigripal are corespondență în recomandarile OMS și este inclus în deciziile UE pentru vaccinarea din sezonul rece 2013-2014.

Potrivit celor transmise de medicii de familie către DSP Timiș, în a doua jumătate a lunii noiembrie, numarul virozelor și cel al pneumoniilor (forme ușoare) se încadrează în limite normale, respectiv 1.249 de viroze, din care 46 de forme au necesitat internare, și 272 de pneumonii, din care 69 de internari. Nu a fost raportat nici un caz de gripă, precizează DSP Timiș.

Încă de la sfârșitul lunii trecute, Ministerul Sănătăţii anunța că este pregătit pentru începerea campaniei de vaccinare antigripală, anunțând că au fost achiziționate 600.000 de doze de vaccin antigripal, iar la Institutul Cantacuzino s-au înfiolat peste 200.000 de doze de vaccin antigripal autohton.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.