Inaugurarea UPU a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti

Inaugurarea UPU a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti

0

674_articolCSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a participat astăzi la inaugurarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

“În cadrul programului de investiţii, Ministerul Sănătăţii inaugurează anul acesta construirea şi dotarea unui număr de 5 UPU, investiţie de peste 35 milioane de lei. În aprilie a.c., am redeschis o UPU cu totul schimbată şi modernizată la Constanţa, acum ne aflăm în cea mai mare UPU din ţară la Spitalul Universitar Bucureşti, deja există contractul semnat şi pentru începerea lucrărilor la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar în toamnă vom putea inaugura noi clădiri ale UPU Tg Mureş şi Satu Mare”, a declarat CSEKE Attila la ceremonia de inaugurare de la Spitalul Universitar Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii a mai adăugat că, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar Bucureşti respectă în totalitate standardele europene în materie de circuite şi dotare. “Unitatea nu este cu nimic mai prejos faţă de orice altă secţie similară din spitalele altor capitale europene”, a mai spus CSEKE Attila.

Ministerul Sănătăţii a început investiţia de construire a acestei secţii în anul 2010. Pentru finalizarea lucrărilor au fost alocate în total peste 15,4 milioane de lei.

Finanţarea a asigurat lucrări de consolidare, post-consolidare, realizare structură metalică pentru extindere pe platforma suspendată a extinderii UPU, precum si pentru echipamentele aferente constructiei ( sistem de climatizare, ventilatie, desfumare, retele fluide medicinale, sistem de supraveghere video, IT infrastructura, echipament de furnizare si producere oxigen, reteaua electrica si tablou general electric, generator propriu + UPS, etc ).

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.