Incendiul de la Colectiv: situatia ranitilor, pe spitale

Incendiul de la Colectiv: situatia ranitilor, pe spitale

0

Numerosi doctori si asistente se ocupa de persoanele care au suferit arsuri in urma incendiului din clubul Colectiv. Cei 137 de raniti se gasesc in nu mai putin de 11 spitale – vezi situatia!

Duminica, in urma incendiului catastrofal de la clubul Colectiv, erau internate 146 de persoane. Noua dintre ele au putut pleca, intre timp, acasa. Luni, în spitalele din Bucuresti si din judetul Ilfov figurau ca internate 137 de persoane de la clubul Colectiv, 80 de dintre acestea în stare grava si foarte grava. Iata situatia pe spitale:
Spitalul de Arsi are internati 27 de pacienti;
Spitalul Bagdasar Arseni – 21 de internati;
– la Spitalul Universitar sunt internate 20 de persoane
– la Spitalul de Urgenta – 15 persoane internate
– la Spitalul Elias sunt internati 14 pacienti;
– la Spitalul Militar Central sunt internati 12 pacienti;
Spitalul Grigore Alexandrescu – sapte pacienti;
– la Spitalul Sfantul Ioan sunt internate sapte persoane;
– la Spitalul Agrippa Ionescu sunt internate sase persoane;
– la Spitalul Sfantul Pantelimon sunt internati cinci pacienti;
– la Spitalul Dimitrie Gerota sunt internate trei persoane.

Medici de renume, in frunte cu Dorel Sandesc, coordoneaza acordarea ingrijirilor celor 137 de raniti

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a constituit o comisie pentru coordonarea activitatii de acordare a asistentei medicale a victimelor de la clubul Colectiv: se doreste ca toate masurile de interventie medicala in acest caz extrem de dificil sa fie coordonate si toate protocoalele terapeutice sa fie asigurate.

Asistenta medicala este coordonata de secretarul de stat in MS prof.univ.dr. Dorel Sandesc, dar si de alti medici de renume: prof.univ.dr. Ioan Lascar – seful Sectiei Clinice de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva – Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu – managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu si medicul primar Cristian Nitescu – directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsi.

Bilantul deceselor a urcat la 31

Din pacate, unul dintre raniti a pierdut batalia cu viata, astfel ca bilantul celor decedati in clubul Colectiv a ajuns la 31. Cel decedat, neidentificat, era internat la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.