Incendiul din club continua sa ia vieti (VIDEO)

Incendiul din club continua sa ia vieti (VIDEO)

0

Bilant la aproape 48 de ore de la incendiul catastrofal dintr-un club bucurestean: inca trei decese, 30 de morti in total, 90 de raniti in stare critica. Raed Arafat crede ca numarul deceselor s-ar putea dubla!

Principala cauza a deceselor, in urma incendiului din clubul Colectiv, este intoxicatia cu fum, monoxid de carbon si gaze toxice! Acesta este rezultatul preliminar al autopsiilor facute la Institutul National de Medicina Legala “Mina Minovici”.

Este posibil sa se dubleze numarul deceselor din randul celor raniti in incendiul din club! Avertizarea vine din partea lui Raed Arafat, citat de HotNews“Din pacate, numarul deceselor va creste in continuare”. Secretarul de stat a adaugat insa ca cifra este “foarte orientativa”: “In aceste cazuri, statistic, exista riscul de a sucomba”.

Medic: cea mai grea garda din experienta mea de medic chirurg

“M-am intors acasa dupa cea mai grea garda din experienta mea de medic chirurg. Asta noapte am coordonat garda Sectiei de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva. Mi-e greu sa scriu, dupa suferinta pe care am vazut-o in ultimele ore. Povesti de viata intoarse ori distruse din cauza iresponsabilitatii si a coruptiei. Imaginile nu pot surprinde tot iuresul ultimelor ore, emotia, dar si determinarea pe care le-am simtit in lupta noastra cu chinurile lor. Respir si acum din fumul pe care l-au adus odata cu ei.

Am avut alaturi de mine, in ultimele 32 de ore, colegi inimosi. Unii dintre ei au raspuns apelului de noapte si au venit de acasa. Impreuna am incercat sa facem tot ce am putut pentru cei 24 de tineri ajunsi la noi. Au varste cuprinse intre 19 si 28 de ani. Tineri, prea tineri pentru ce au trait.

Multi au arsuri majore pe corp, arsuri ale cailor respiratorii si intoxicati cu monoxid de carbon si au necesitat interventii chirurgicale”, scrie pe Facebook dr. Ina Petrescu, de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Tratamentul unui bolnav cu arsuri grave: chiar si un milion de euro!

Seful Clinicii de Chirugie Plastica a Spitalului ”Floreasca”, Ioan Lascar, a precizat, în cadrul unui grup de lucru convocat de premier, ca din momentul internarii în spital şi pana la externare tratamentul unui bolnav cu arsuri grave costa între 500.000 şi un milion de euro, transmite Mediafax. Potrivit medicului, numai o alifie cu care se unge un bolnav costa aproximativ 1.000 de euro pe zi.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.