Incendiul din club: usa deschisa la donatii!

0

Ministerul Sanatatii: orice ajutor este binevenit, nu vom respinge nimic! Ce trebuie sa faca cei care vor sa faca donatii in medicamente pentru ranitii de la “Colectiv”!

“Va asigur ca exista medicamente, pansamente si tot ceea ce trebuie”, dar… usa ramane deschisa si la donatii.

“Salut dorinta voastra, a tuturor, de a ne sprijini, si nu vom respinge niciun ajutor. (…) Orice ajutor de la voi este binevenit, dar trebuie sa fie gestionat astfel incât sa ajunga cât mai repede si sa respecte normele de siguranta si controalele de calitate, spre binele semenilor nostri aflati in tratament”, a anuntat Nicolae Banicioiu, cel care conduce inca Ministerul Sanatatii, pana la instalarea unui nou Guvern.

Nicolae Banicioiu ii roaga pe cei care vor sa faca donatii de medicamente si consumabile medicale sa contacteze reprezentantii companiei Unifarm, institutie desemnata pentru aceasta activitate. Aceste donatii vor fi verificate, inclusiv din punct de vedere al termenelor de valabilitate, astfel incat sa nu fie probleme.

Cum puteti proceda pentru donatii de medicamente

“Pentru orice fel de donatie il puteti contacta pe colegii de la Unifarm la telefonul 0742.143.751. Pentru cei care vor sa doneze orice fel de dispozitiv medical sau solutii medicale pentru semenii nostri, chiar daca nu se gasesc in Europa, ii puteti contacta pe reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozivelor Medicale pe adresa medicamente@anmdm.ro si pe numarul de telefon 021.316.1079/interior 395 — dr. Adina Parvu, pentru ca acestea sa obtina toate avizele necesare pentru a putea fi utilizate”, transmite Nicolae Banicioiu.

Ministrul da asigurari ca se facem tot posibilul pentru ca pacientii sa fie tratati “in cel profesionist mod”: medicii si asistentele fac eforturi uneori supraomenesti in aceste zile, spune Banicioiu – “pentru acest lucru au toata pretuirea mea, pentru ca sunt adevarati eroi, ca si cei care au ajuns in primele clipe la locul accidentului!”

Peste 130 de persoane sunt inca internate, in urma terbilului incendiu de vineri seara din clubul bucurestean “Colectiv”. Peste 80 de raniti sunt in stare grava si foarte grava. In urma incendiului si-au pierdut viata 32 de persoane.

Share.

Leave A Reply