Incepe vaccinarea antigripala! Cine vor fi imunizati

Incepe vaccinarea antigripala! Cine vor fi imunizati

0

Au fost achizitionate, la nivel national, 500.000 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2015-2016. Cand incepe vaccinarea antigripala? Vezi cine sunt vizati!

La cine se recomanda vaccinarea antigripala in sezonul 2015-2016

Detalii a oferit DSP Bihor, care precizeaza ca grupele de populatie pentru care Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala in sezonul 2015-2016 sunt urmatoarele:

1. Persoanele cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 64 ani in evidenta cu afectiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm, sau cu virusul imunodeficientei umane,
2. Gravide,
3. Medici, cadre medii sanitare si personal auxiliar, atat din spitalele cat si din unitatile sanitare ambulatorii, inclusiv salariatii institutiilor de ocrotire (copii sau batrani) si ai unitatilor de bolnavi cronici, care prin natura activitatii vin in contact respirator cu pacientii sau asistatii,
4. Persoanele, adulti sau copii, rezidente in institutii de ocrotire sociala precum si persoanele care acorda asistenta medicala, sociala si ingrijiri la domiciliul persoanelor cu risc inalt,
5. Persoanele cu varsta de sau peste 65 ani.

Vaccinarea antigripala – exemplu de caz DSP Bihor

In perioada urmatoare, 5.600 de locuitori ai judetului Bihor vor beneficia de vaccinarea antigripala. Demararea campaniei de vaccinare antigripala va avea loc incepand din 15 octombrie 2015. In perioada urmatoare, DSP Bihor va asigura transportul dozelor repartizate de la sediul Companiei Nationale Unifarm SA Bucuresti si, ulterior, repartizarea dozelor catre medicii care vor efectua vaccinarea antigripala.

Reguli pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii si in special prin gripa

Masurile de igiena personala sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii si in special prin gripa:

– respectarea masurilor de igiena individuala, spalarea pe maini cu apa si sapun ori de cate ori este nevoie;
– evitarea zonelor aglomerate;
– evitarea contactului cu persoanele bolnave;
– evitarea schimbarilor bruste de temperatura;
– folosirea batistelor pentru stranut sau tuse;
– respectarea unui regim de viata sanatos: alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare;
– adoptarea unei tinute vestimentare de protectie impotriva frigului.

Vaccinarea antigripala este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa, sustin autoritatile de sanatate publica, care recomanda tuturor celor care sunt in categoriile cu risc crescut de imbolnavire sa solicite vaccinarea antigripala.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.