Incidente cu telefonul mobil la rezidentiat!

Incidente cu telefonul mobil la rezidentiat!

2

Scena care nu a scapat celor aflati in preajma salilor in care se sustine Rezidentiatul 2015, la Timisoara: un candidat a iesit extrem de nervos, dupa ce ar fi fost dat afara din concurs. Si nu ar fi singurul caz!

Altul ar fi fost prins copiind cu telefonul mobil

Candidatul a relatat ca un altul, aflat chiar din spatele sau, ar fi fost prins copiind de pe telefonul mobil. In acel moment, si-a amintit ca si el are telefonul mobil asupra sa, cand este interzis candidatului sa aiba la el, in timpul concursului, un asemenea aparat . Asa ca a decis sa anunte imediat ca are la el telefonul mobil: ar fi precizat ca e inchis, ca nu l-a folosit. Acest fapt nu l-a ajutat deloc, caci cei ce supravegheaza concursul de rezidentiat au luat masura prevazuta in metodologie pentru astfel de cazuri: eliminarea!

La scurta vreme, UMF “Victor Babes” Timisoara a confirmat incidentele: sunt doi eliminati! 

Metodologie: telefonul mobil, inchis, intr-un colt al salii

“In timpul concursului, candidatii nu au voie sa consulte niciun fel de materiale, sa discute cu ceilalti candidati, sa copieze sau sa aiba asupra lor aparatura electronica de comunicare. Materialele documentare sunt depozitate intr-un colt al salii, unde candidatii nu au acces pâna la terminarea concursului. Tot aici se vor depozita şi telefoanele mobile, inchise pe toata durata probei de concurs”, se arata in metodologia de concurs.

Candidatii isi vor strange parul astfel incat urechile sa fie vizibile, iar cei ce poarta proteze auditive sunt rugati sa le scoata pe perioada celor patru ore de concurs, pentru a se evita suspiciunea de transmitere radio – receptie, se arata si in instructiunile elaborate de una din universitatile de medicina si farmacie.

Orice abatere (comunicare intre candidati, copiere, pastrarea asupra candidatului in timpul concursului a oricarei aparaturi de transmisie, inselaciune asupra identitatii) este socotita frauda si se sanctioneaza cu eliminarea din concurs.

Eliminarea din concurs, chiar daca materialele sau dispozitivele respective nu au fost utilizate!

UMF Cluj-Napoca precizeaza, in al sau regulament privind concursul de rezidentiat 2015, ca tentativa de frauda si frauda la concurs, indiferent de forma lor de comitere – comunicare interpersonala directa, consultarea de catre candidat sau existenta asupra candidatului a unor materiale scrise sau dispozitive electronice de comunicare, substitutia de persoana etc. – sunt sanctionate prin excluderea candidatului din concurs. “Descoperirea asupra unui candidat, în timpul concursului, a unor materiale informative sau dispozitive electronice capabile sa mijloceasca comunicarea sau consultarea de date este considerata tentativa de frauda, chiar daca materialele sau dispozitivele respective nu au fost utilizate, transmite universitatea.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca nu mai putin de 5.777 tineri medici sustin, duminica, 15 noiembrie, concursul de intrare in rezidentiat. Concursul se desfasoara, decentralizat, in sase centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Tg. Mures si Timisoara. Tinerii concureaza pe un numar de 3.388 locuri si posturi pentru medicina, 263 de locuri si posturi pentru medicina dentara, precum si 152 de locuri si posturi pentru farmacie.

Share.

2 Comments

 1. Ion Muntieanul on

  Ioan Gosav, seful APIA TULCEA, datorita relatiilor din PSD, a reusit sa isi faca nepoatele, Ioana si Elena Gosav, medici. MEDICI FALSI!!!
  Au dat rezidentiatul, nu au luat, insa sunt medici rezidenti!!!
  ELENA GOSAV, medic rezident Oftalmologie Spitalul Militar Bucuresti:
  Rezidentiat 2016:
  Clasare 3885
  Nr. Concurs 656
  Punctaj 548

  Rezidentiat 2017:
  Clasare 4264
  Nr. Concurs 767
  Punctaj 562

  Este incredibil cum a dat de 2 ori examenul, nu a promovat niciodata, insa cu toate astea, dupa examenul din 2016, este MEDIC REZIDENT !!!

  IOANA GOSAV, Medic Rezident Chirurgie Plastica Spital Floreasca Bucuresti:
  Rezidentiat 2018:
  Clasare 5866
  Nr. Concurs 974
  Punctaj 496

  VA RUGAM FACETI PUBLIC ACEST CAZ DE CORUPTIE, RESPECTIV DE MEDICI FALSI!!!!!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.