Incontinenţa urinară: cum se manifestă și cum poate fi tratată (VIDEO)

Incontinenţa urinară: cum se manifestă și cum poate fi tratată (VIDEO)

1

Incontinenţa urinară este pierderea involuntară de urină. Apare mai frecvent la femei decât la barbaţi pentru că uretra feminină e mai scurtă decât cea a barbatului şi nu există organe, cum ar fi prostata, care să împiedice acest lucru.

Cuprins:

  1. Cauzele apariției incontinenței urinare
  2. Simptome incontinența urinară
  3. Tratament incontinența urinară

incontinenta-urinara

Simptome incontinența urinară:

Incontinenţa urinară la femeie, care e însoţită de senzaţia de micţiune, este aşa numita incontinenţa urinară prin micţiune imperioasă. Aceasta se produce, de cele mai multe ori, din cauza unei alterări ale inervaţiei vezicale. În cazul acesteia, se recurge strict la tratament medicamentos. Infecţia urinară repetată poate fi una dintre cauze, ea se şi manifestă cu imperiozitate micţională, însă asta nu înseamnă neapărat o incontinenţă urinară.

Incontinenţa urinară fără senzaţia micţională se întâmplă, de obicei, după un efort oricât de mic. Această formă de incontineţă urinară la efort are la bază o alterare a anatomiei pelviene, vezica cade către pelvis, câteodată herniază în vagin şi duce la ceea ce se numeşte  cistocel. Ea se suprapune perioadei de intrare în menopauză, mai ales la femeile care au născut mai mulţi copii, iar obezitatea este şi ea un factor de risc. În cazul acestui tip de afecţiuni, se recurge la chirurgie.

Tratament incontinența urinară:

Există şi forme de tratament alternativ pentru incontinența urinară: acupunctura, ajută în cazul imperiozităţii micţionale, fizioterapia – în cazul incontinenţei urinare de efort. Este important să prevenim orice fel de afecţiune, iar aceasta e posibilă prin prezentarea la medic după apariţia primelor simptome.


Share.

1 Comment

  1. Pingback: Incontinenta urinara la femei • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.