India, al doilea stat in lume, dupa SUA, la numarul de infectii zilnice cu SARS-CoV-2

1

India a raportat, luni, o crestere record a numarului de infectari cu coronavirus. A depasit 100.000 de cazuri intr-o singura zi si a devenit astfel a doua tara din lume, dupa Statele Unite ale Americii, la acest capitol.

Numarul zilnic de infectari a crescut de aproximativ 12 ori fata de inceput de februarie. Asta, din cauza ca atunci autoritatile au relaxat cea mai mare parte a restrictiilor si cei mai multi oameni au renuntat sa poarte masti si sa respecte distantarea sociala.

Cel mai afectat stat indian este Maharashtra, care a raportat luni dimineata peste 57.000 de cazuri noi de infectare. Incepand de luni seara, s-au inchis mall-urile, cinematografele, barurile, restaurantele si locurile de rugaciune.

Lockdown la fiecare sfarsit de saptamana

Autoritatile vor impune un lockdown complet in fiecare sfarsit de saptamana, din cauza lipsei de paturi de terapie intensiva, mai ales in orasele mai mici.

Luni au fost raportate inca 478 de decese asociate COVID-19, al caror total a ajuns la 165.101, India avand inca una din cele mai scazute rate de mortalitate din lume.

Epidemiologii cred ca de vina pentru acest nefericit record este si propagarea unor noi variante ale coronavirusului.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: India, al doilea stat in lume, dupa SUA, la numarul de infectii zilnice cu SARS-CoV-2 • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.