India | Leacuri traditionale, unele pe baza de excremente animale, promovate chiar si de autoritati

0

India doboara record dupa record, la nivel mondial, in ceea ce priveste numarul de cazuri noi de coronavirus. Expertii spun ca, in realitate, decesele sunt mult mai numeroase decat cele raportate oficial. Crematoriile nu mai fac fata numarului foarte mare de morti.

De la inceputul pandemiei, in India au fost promovate o serie de remedii traditionale care ar putea vindeca sau preveni infectarea cu coronavirus. Au sustinut acest lucru chiar si oficiali si celebritati, desi nu exista niciun studiu care sa dovedeasca asta.

Petrecere de baut urina, la Delhi

In urma cu un an, un grup hindus a gazduit o petrecere de baut urina de vaca la Delhi, la care ar fi participat 200 de persoane. De asemenea, un lider al partidului aflat la guvernare in statul Assam a spus in parlament ca urina si balega de vaca ”ar putea fi utilizate pentru tratarea coronavirusului”.

Pe 1 mai, secretarul general national al BJP a postat pe Twitter fotografii cu ofiteri de politie care inhalau abur in Mangalore, in statul Karnataka. Motivatia a fost ca aceasta masura preventiva “i-a ajutat pe ofiteri sa se simta relaxati”.

Preparate naturiste “vindecatoare”

Un influent guru yoga a lansat un preparat pe baza de plante, sustinand ca a vindecat Covid, iar preparatul sau a fost certificat de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Insa,reprezentantii OMS au dezmintit imediat acest lucru.

“Intrucat eforturile sunt in curs de gasire a tratamentului pentru Covid-19, trebuie luate masuri de precautie
 impotriva dezinformarii, in special pe retelele de socializare, cu privire la eficacitatea anumitor remedii”, a 
spus OMS intr-o declaratie de anul trecut. Utilizarea produselor netestate pentru a trata Covid ar 
putea ”pune oamenii in pericol, dand un fals sentiment de securitate si distragandu-le atentia de la spalarea
 mainilor si distantarea fizica, care sunt esentiale in prevenirea Covid-19”, a transmis OMS.

 

Si Asociatia Medicala Indiana a criticat persoane importante pentru promovarea tratamentelor nedovedite, sustinand ca minimalizeaza eforturile autoritatile de a determina populatia sa se vaccineze, in conditiile in care este singurul mod de protectie in fata bolii.

Pana acum, in India, putin peste 2% din cei 1,3 miliarde de locuitori au fost complet imunizati cu unul din cele doua vaccinuri.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.