Inedit! Primul Festival de Prim Ajutor (VIDEO)

Inedit! Primul Festival de Prim Ajutor (VIDEO)

0

Avem tot felul de festivaluri, de ce n-am avea si un Festival de Prim Ajutor? Acesta e menit sa incurajeze romanii sa afle mai mult despre tehnicile de prim ajutor – afla unde si cand se tine.

Bucuresti va fi capitala acordarii de prim ajutor

Peste cateva zile, Bucuresti va fi capitala acordarii de prim ajutor. In cadrul Festivalului de Prim Ajutor vor avea loc Competitia Europeana de Prim Ajutor — FACE si Gala Crucii Rosii Romane. Evenimentul se desfasoara in perioada 11 — 12 septembrie, in Parcul Lumea Copiilor din Bucuresti.

Timp de doua zile, 28 de echipe de prim ajutor din 24 de tari europene vor lua parte la competitia FACE (First Aid Convention in Europe), precedata de Gala Crucii Rosii Romane.

FACE este o competitie anuala ce aduce impreuna echipele de prim ajutor ale Crucii Rosii si Semilunii Rosii din Europa pentru a demonstra abilitatile acestora de acordare de prim ajutor, prin demonstratii spectaculoase de interventie in situatii de urgenta. Aflat la cea de-a 28-a editie internationala si pentru prima oara in Romania, evenimentul reuneste la Bucuresti peste 500 de participanti si suporteri.

Pentru prima oara din 1987, portile FACE sunt deschise publicului larg sub forma unui festival menit sa incurajeze lumea sa afle mai mult despre tehnicile de prim ajutor. Festivalul se va deschide in data de 11 septembrie in Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 Bucuresti cu o parada a tuturor echipajelor participante si va continua in aceeasi seara cu Gala Crucii Rosii Romane si un concert in aer liber, sustinut de Directia 5, Alexandra Ungureanu si Crush, Mellina si Mircea Eremia, precum si alti invitati surpriza. In a doua zi a festivalului, incepand cu ora 8:30, echipajele participante vor lua startul in Competitia Europeana de Prim Ajutor.

Programul complet al Festivalului de Prim Ajutor

Vineri, 11 septembrie (20:00 — 24:00)

Parada echipelor participante la Competitia Europeana de Prim Ajutor
Gala Crucii Rosii Romane
Concert in parc (intrarea libera)

Sambata, 12 septembrie

8:30 — 18:30 — Competitia Europeana de Prim Ajutor
20:00 — 22:00 — Festivitatea de premiere

Campania Face it!, lansata cu prilejul primului Festival de Prim Ajutor din Romania

“Sute de oameni mor anual pentru ca nu li se acorda primul ajutor”, transmite Cornel Ilie de la VUNK.


Alaturi de el, si alte vedete sustin campania Face it!, lansata de Crucea Rosie cu prilejul primului Festival de Prim Ajutor din Romania. Printre personalitatile care sustin aceasta initiativa se numara Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Rosii Romane, Nicole Cherry, Florin Groza (Hi-Q), Les Elephants Bizzares, Andrei Lacatus (Shurubel) si Dan Costea (Coma).

Campania are menirea sa traga un semnal de alarma cu privire la importanta acordarii de prim ajutor, de catre oricine si oricand.

Persoanele care vor sa sustina campania sunt invitate sa distribuie semnul Face it!, avand ca model fotografiile realizate de persoanele publice implicate in campanie.Imaginile realizate pot fi postate pe Facebook, Instagram sau Twitter, alaturi de hashtag-ul #faceit.

Cei interesati sa sustina campania de prim ajutor in Romania, pot dona 2 euro prin SMS* la numarul 8840.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.