Hepatita C în creştere la utilizatorii de droguri injectabile

Infecţia cu hepatita C este în creştere la utilizatorii de droguri injectabile

0

droguri injectabileDr. Sorin Petrea, directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” a afirmat că din ce în ce mai mulţi utilizatori de droguri injectabile sunt infectaţi cu hepatita C.

În cadrul Zilelor Ştiinţifice de la Institutul “Matei Balş”, care se desfăşoară în perioada 23 – 25 octombrie, dr. Sorin Petrea a precizat că,  vor fi abordate mai multe subiecte de interes, printre care terapiile noi în infecţiile cu virus hepatitic C.

Se constată o creştere a asocierii infecţiei HIV cu infecţia cu virus hepatitic C

De asemenea, potrivit acestuia, în ultimul timp se constată o creştere a asocierii infecţiei HIV cu infecţia cu virus hepatitic C, care atinge un procent de 97% la utilizatorii de droguri injectabile.

droguri injectabile

“La un număr de aproximativ 800 de pacienţi studiaţi de noi am găsit această asociere. Tot la acest grup am identificat o variantă a subtipului F a infecţiei cu virus hepatitic C, care a apărut pentru prima dată în Portugalia, Spania, Grecia şi acum şi la noi, în proporţie de circa 35%”, a explicat medicul, conform unui comunicat de presă al Institutului.

În cadrul manifestărilor ştiinţifice vor fi abordate teme privind HIV/SIDA, rezistenţa la antibiotice, particularităţi în diagnosticul toxoplasmozei, în borelioză, provocări în infecţiile acute severe, noi proiecte ale Academiei Europene de HIV/SIDA, noutăţi legislative europene, terapii inovatoare în bolile infecţioase, actualităţi în managementul pe termen lung al infecţiilor cronice.

sursa: http://www.agerpres.ro/

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.