Infectiile nosocomiale experiente europene

0

431_articolFacultatea de Medicină a Universităţii Transilvania din Braşov, organizează în perioada 31 martie – 2 aprilie 2011, la Braşov, conferinţa naţională cu participare internaţională, cu tema „Experienţe europene în supravegherea şi controlul infecţiilor nosocomiale”.

Conferinţa va aborda subiecte precum: strategia organizaţională şi politica de prevenţie a infecţiilor nosocomiale, clinica şi epidemiologia acestor infecţii, etiologia şi rezistenţa la antibiotice, rezistenţa multiplă la antibiotice – o ameninţare reală în evoluţia bolilor transmisibile, antibioticoprofilaxia şi aspectele etice ale infecţiilor nosocomiale.

Organizarea conferinţei a venit ca o necesitate de-a reuni eforturile specialiştilor din diverse domenii medicale, pentru a defini strategii coerente de supraveghere şi control a infecţiilor nosocomiale.

Conferinţa se doreşte a fi un forum care să permită transferul de cunoştinţe şi experienţă, precum şi integrarea , într-o abordare multidisciplinară, a celor mai recente concepte epidemiologice, referitoare la tema propusă.

Acest eveniment ştiinţific îşi propune să creeze o punte între specialiştii din diverse specialităţi medicale, de a facilita un schimb de bune practici privind topicul propus, şi de a iniţia colaborări la nivel regional şi european în acest domeniu de activitate. Considerăm că această manifestare ştiinţifică este de interes cu precădere pentru specialişti din domeniile epidemiologiei, microbiologiei, bolilor infecţioase, specialităţilor chirurgicale, terapiei intensive, pediatriei, oncologiei, hematologiei, eticii medicale, dar şi pentru alţi specialişti care consideră atractivă tema propusă. „ a declarat unul dintre organizatori, prof.dr. Codruta Nemet.

Manifestarea este creditată de Colegiul Medicilor din România, de Ordinul Biochimiştilor , Biologilor şi Chimiştilor în Sistemul Sanitar din România, şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România cu ore de Educaţie Medicală Continuă.

autor: Maria Rohnean

Sursa: Televiziunea Medicala

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.