Infectiile urinare: alegerea corecta a tratamentului

0

Infectiile urinare, o problema de sanatate serioasa, cu un tratament delicat. In ce situatii antibioticele nu trebuie administrate? Medicii de familie sunt invitati la mai multe actiuni de informare legate de infectiile urinare, lectori fiind personalitati medicale marcante, lideri de opiniei in domeniile urologie si antibioterapie.

infectii urinareIntr-un top al celor mai frecvente infectii, statisticile pozitioneaza infectiile urinare pe locul doi, dupa cele respiratorii. Anual, infectiile urinare afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Succesul tratamentului care vizează infecțiile urinare este conditionat de mai multi factori, precum: alegerea potrivita a antibioticului, durata tratamentului, dar si administrarea corecta dupa instructiunile precise ale medicului.

De la tratamentul pentru infectiile urinare la infectia cu Clostridium difficile

Ce probleme pot aparea in cazul tratamentului inadecvat care vizează infecțiile urinare? De la reaparitia simptomelor la dezvoltarea rezistentei bacteriilor la antibioticele utilizate, ingustandu-se optiunile de tratament pe viitor. De notat ca orice administrare de antibiotic aduce de modificare a florei bacteriene a respectivului pacient, ceea ce poate genera afectiuni precum infectia determinata de Clostridium difficile. De aceea, este foarte important sa fie cunoscute situatiile in care antibioticele nu trebuie administrate, cand simpla prezenta a bacteriilor in urina nu duce la fara manifestari clinice.

Calendarul evenimentelor legate de infectiile urinare, dedicate medicilor de familie

Pentru a răspunde acestei problematici legate de infectiile urinare, compania de comunicare medicala Houston NPA organizează mai multe simpozioane cu tematica „Alegerea corecta in tratamentul infectiilor urinare: Intre rezistenta bacteriana si riscul de dismicrobisme”.

Evenimentele legate de infectiile urinare se adreseaza medicilor de familie din Bucuresti:
28 mai – pentru medicii de familie cu cabinet in sectorul 2 sau sectorul 3 – locatie: Hotel International (Strada Cauzasi 27, Bucuresti);
11 iunie – pentru medicii de familie cu cabinet in sectorul 4 sau sectorul 5 – locatie: Restaurant Elisabeta (Blv. Regina Elisabeta, Nr. 45, Bucuresti);
18 iunie – pentru medicii de familie cu cabinet in sectorul 1, sectorul 6 si Ilfov – locatie: Hotel Novotel (Calea Victoriei, Nr. 37B, Bucuresti).

Lectorii acestor simpozioane legate de infectiile urinare sunt personalitati medicale marcante, lideri de opiniei in domeniile urologie si antibioterapie, este vorba despre prof. dr. Nicolae Calomfirescu, medic primar urolog, și conf. Dr. Gabriel Popescu, medic primar boli-infectioase, autor principal al “Ghidului Angelescu de Terapie Antimicrobiana”, editia 2012.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.