InfoCoruptie, aplicație anticorupție pentru iPhone și iPad. La ce o puteți folosi?

0

InfoCoruptieDacă ți se cere și ai fost nevoit să dai mită pentru un anumit serviciu ori ai asistat la o asemenea faptă și dorești să o sesizezi, ai la dispoziție InfoCoruptie, aplicație anticorupție pentru iPhone și iPad. Poți suna și reclama cazul la un telefon verde, gratuit, anticorupție – vezi la ce instituții – ori poți să te alături unei comunitati anticorupție. Aplicația InfoCoruptie a fost prezentată la Palatul Parlamentului, cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie.

InfoCoruptie: ”Prin intermediul aplicaţiei puteţi suna la un telefon verde anticorupţie pentru a reclama fapte de corupţie din poliţie, justiţie, sănătate, finanţe publice, educaţie etc sau puteţi posta anonim de pe telefon direct pe piatadespaga.ro, completând un scurt formular cu informaţii despre valoarea mitei şi domeniul, oraşul şi instituţia la care aţi dat mită, precum şi gradul de mulţumire faţă de serviciile pe care le-aţi primit în urma dării de mită. Asta în cazul in care aţi dat mită. Daca nu aţi dat mită, completaţi acelasi formular anonim, dar bifaţi că nu a fost nevoie să daţi mită, ca să se ştie unde nu este nevoie să dai mită în România”.

InfoCoruptie: poți suna la Direcția Generală Anticorupție (pentru a reclama faptele lucrătorilor Ministerului Afacerilor Interne), la Direcția Națională Anticorupție, la Agentia Naționala de Administrare Fiscală (pentru a reclama faptele lucrătorilor fiscali), la Ministerul Educației, Sănătații sau la Agenția Naționala de Integritate.

InfoCoruptie: poți scrie o petiție la care vei primi un răspuns în maxim 30 de zile, completând numele, adresa de domiciliu, datele de identitate și datele tale de contact (telefon, e-mail), poți solicita prin intermediul InfoCoruptie oricărui minister, agenție sau consiliu judetean din România să corecteze abuzuri de care te-ai lovit, să schimbe reguli și proceduri abuzive, să inițieze investigații interne. De asemenea, poti semnala incidente de integritate. După ce ai trimis o petiție, dupa 30 de zile, aplicația InfoCoruptie îți va trimite automat un mesaj în care îți va reaminti că a expirat termenul de răspuns la petiție și în care te va informa ce ai de făcut în cazul în care nu ai primit niciun răspuns sau răspunsul primit este nesatisfăcător.

Cu ajutorul aplicaţiei puteţi completa un test de cunoştinţe anticorupţie şi aveţi informaţii la zi despre toate evenimentele din domeniul eticii, conformităţii şi anticorupţiei din România şi Europa (conferinţe, training-uri, şcoli de vară, proteste).

InfoCoruptie: dacă vă interează cum este devalizat bugetul public şi vreţi să faceţi ceva împotriva corupţiei, utilizând contul tau de Facebook în aplicația InfoCoruptie vei putea da Like la pagina EruptieAnticoruptie sau vei putea deveni membru al Grupului EruptieAnticoruptie.

InfoCoruptie: câteva date

Această aplicație este concepută atât pentru iPhone, cât și pentru iPad
Free
Categoria: Education
Lansată: 7 noiembrie 2013
Versiune: 1.0
Mărime: 9,5 MB
Limbă: Engleză
Vânzător: DECAR INTERHOLD CORP.
© DecarStudios
Compatibilitate InfoCoruptie: necesită iOS 6.0 sau superior. Compatibilă cu iPhone, iPad și iPod touch, optimizată pentru iPhone 5. Deschide iTunes pentru a descărca Decar Studios InfoCoruptie.

Surse: Agerpres, itunes.apple.com, www.guvernmaibun.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.