Peste 100 de ingrijitori pentru persoane varstnice au plecat aseara din Timisoara spre Austria

Peste 100 de ingrijitori pentru persoane varstnice au plecat aseara din Timisoara spre Austria (VIDEO)

1

Peste 100 de ingrijitori pentru persoane varstnice au plecat aseara din Timisoara spre Austria. Acesta este cel de-al doilea tren care pleaca din Romania, primul a plecat duminica seara. Autoritățile au luat măsuri speciale de siguranță, au fost create culoare pana la ganitura, iar oamenii au trecut printr-un triaj epidemiologic înainte să urce în tren.

“Depinde de caz si depinde cum iti faci sa mearga si asta conteaza foarte mult. Ca poate sa fie cazul greu, poate sa fie cazul usor. Trebuie sa faci in asa fel incat sa iti mearga bine. Deci trebuie sa fie o colaborare intre pacient si ingrijitor. Pacientii sunt diferiti, nu sunt toti la fel. Noi la fel, fiecare cu firea lui. Dar trebuie sa fim tolarabili, ei depend de noi noi depindem de ei financiar, asta e regula” 

“Speram sa fie. Din ce inteleg, acolo s-au relaxat putin lucrurile dar vom vedea, nu stiu, nici eu.”

“E bine, mai bine ca aici. Acasa nu las pe nimeni, sunt singura. Asta este, ce sa facem, ne trebuie bani.”

“Am luat toate masurile de precautie si mergem inainte. Ce sa facem? In Romania nu e mai bine.”

Autoritatile au luat masuri sporite de prevenire a infectiei astfel ca oamenii au trecut prin mai multe filtre de control. Ei au fost verificati de medicii DSP daca prezinta sau nu semne de boala iar inspectorii ITM le-au verificat cotractele de munca.

“Aici au telefoanele utile, mailurile si siteurile Inspectiei Muncii si al Ministerului Muncii. In caz de neintelegere cu angajatorul din Austria sa nu mai intre in conflict cu ei sa sune la aceste telefoane si vor fi consiliati si indrumatiin tot ceea ce trebuie pentru a rezolva acel conflict.”, a spus Pavel Kasai – inspector sef ITM Timis.

Acesta este cel de-al doilea tren care pleacă spre Austria cu femei care merg să îngrijească bătrâni. Majoritatea celor care pleaca din tara o fac deja de cativa ani. Cu acest tren, ieri dimineata s-au intors in tara cateva zeci de persoane care munceau în Austria. Odata ajunsi aici autoritatile i-au dus direct in carantina pentru doua saptamani chiar daca oamenii au venit din Austria cu testele COVID facute si erau negativi.

“Nu exista o lege care sa zica ca cetatenii care au teste negative intra in autoizolare. Plus ca nu exista date suficiente despre acest virus, ei pot sa pozitiveze si in ziua a treia si a patra cum s-au mai intamplat cazuri.”, a spus Mihaela Valcovici – sef DSP Timis.

Persoanele care s-au intors in tara dupa mai multe luni de munca in Austria au fost carantinate in judetele de domiciliu. Ei vor ramane acolo timp de 14 zile.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Peste 100 de ingrijitori pentru persoane varstnice au plecat aseara din Timisoara spre Austria (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.