Ingrijorare! Cresterea salariilor aduce disponibilizari?

Ingrijorare! Cresterea salariilor aduce disponibilizari?

0

Federatia SANITAS incearca sa raspunda îngrijorarilor din sistemul sanitar ca urmare a nenumaratelor discutii despre modul in care se va face cresterea salariilor cu 25% in Sanatate.

Leonard Barascu, SANITAS: cresterea salariala nu presupune disponibilizarea niciunui angajat din sistem!

“In ultima perioada am facut presiuni permanente pentru identificarea celor mai bune solutii astfel încât aplicarea cresterii salariale sa nu tulbure în nici un fel functionarea sistemului sanitar românesc. Cresterea salariala nu presupune disponibilizarea niciunui angajat din sistem, banii necesari pentru aceasta fiind alocati conform prevederilor HG nr. 791/2015”, transmite Leonard Barascu, presedintele Federatiei SANITAS.

Federatia SANITAS anunta ca face în continuare demersuri pentru deblocarea de posturi in unitatile sanitare în care exista solicitari si nu va fi niciodata de acord cu disponibilizarea vreunui cadru medico-sanitar sau a oricarui alt salariat din sistem.

Victor Ponta, despre cresterea salariilor: de la anul, inca 25%

Deci, de joi, 1 octombrie, salariile din Sanatate cresc cu 25%! “Vreau sa fiu atat de clar incat toata lumea, care vrea sa auda si sa inteleaga limba romana, sa inteleaga. E vorba de salariile actuale, 25% la salariile actuale, nu la alte calcule, la alte povesti, pentru toata lumea care lucreaza in sistemul sanitar”, a declarat premierul Victor Ponta, intr-o recenta sedinta de Guvern.

Iata cine beneficiaza de cresterea salariilor.

“Cred ca mai este in continuare mult de facut si mergem mana in mana – cresteri salariale cu reforma in sistem, asa cred ca e normal. Daca s-ar fi putut astazi sa facem cu 100%, cu 200%, as fi facut din toata inima, ca era corect. Putem astazi 25%, la anul 25%”, a mai afirmat Ponta.

SANITAS: nu am acceptat niciodata niciun privilegiu

S-au compromis, in vreun fel, cei de la Federatia SANITAS la negocierile cu guvernantii? “Organizatia noastra nu a acceptat niciodata niciun privilegiu pentru membrii sai sau oricare alti salariati din sistemul sanitar, care ar fi putut avea ca urmare reducerea fondurilor cheltuite cu îngrijirea medicala a pacientilor”, sustin sindicalistii.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.