Cum poti scapa de insomnii cu ajutorul plantelor medicinale

1

Tot mai multe persoane se confrunta cu insomnii in zilele noastre iar motivele care determina dereglarile ce duc la tulburarile de somn sunt diverse, de la stres, depresie, stari anxioase, la consumul de excitante precum cafeaua sau bauturile energizante, si consumul anumitor medicamente.

Alte cauze care pot duce la insomnii sunt modificarea fusului orar si ale temperaturii. E bine sa se stie ca persoanele trecute care au o varsta peste 60 de ani prezinta un risc crescut de a avea tulburari de somn.

Important e sa se stie ca nu este necesar sa se apeleze la tratament medicamentos pentru a readuce somnul odihnitor de care avem atat de mare nevoie, si ca putem apela cu succes la unele plante pentru a redobandi somnul.

Plante care te ajuta sa scapi de insomnii

Exista o multitudine de plante care ne pot ajuta sa avem un somn cat mai odihnitor. Daca despre valeriana stim ca a fost folosita de mii de ani pentru efectele sale sedative, Aloe Vera s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente plante care ajuta atat la generarea somnului cat si la cresterea fluxului de aer prin faptul ca genereaza oxigen suplimentar in spatiul unde este amplasata.

Lavanda este o planta folosita cu succes in aromoterapie, avand capacitatea de a relaxa sistemul nervos., in timp ce salvia poate fi folosita in ceai pentru a combate insomnia si a imbunatati sistemul respirator.

Despre iedera se stie ca are un puternic efect umidificator, purificand aerul si actionand cu succes asupra astmului si a simptomatologiei multor tipuri de alergii, in timp ce iasomia reduce starea de anxietate, ambele plante ajutand la obtinerea unui somn relaxand si odihnitor.

Alte plante care mai pot fi folosite cu succes pentru remedierea somnului sunt crinul pacii, planta sarpe (considerata salvatorul vietii, Dracena cu margine rosie, Iarba-mare, bambusul, planta paianjan, Gardenia, Gerbera, Photosul auriu, Aglaonema, Obligeana, musetelul, galbenelele si ulmul (acesta avand capacitatea de a inlatura starile anxioase).

In concluzie, in loc sa dati fuga la farmacie sa cumparati medicamente pentru a a va scapa de insomnii, apelati cu incredere la oferta generoasa si fara efecte secundare a plantelor.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Cum poti scapa de insomnii cu ajutorul plantelor medicinale • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.