INSP | Alte 48 de cazuri de infectare cu variante care determina ingrijorare, in ultima saptamana

1

Potrivit Institutului National de Sanatate Publica, in ultima saptamana au fost descoperite inca 48 de cazuri de infectare cu variante care provoaca ingrijorare, Dintre acestea, 43 cu tulpina britanica, doua cu tulpina braziliana si trei cu cea indiana. In total, pana acum, au fost confirmate 1.490 de cazuri de imbolnaviri cu noile tulpini.

1.490 de cazuri de infectare cu variante care determina ingrijorare

Conform INSP, in ultima saptamana au fost secventiate 67 de probe.

In total, pana pe 6 iunie au fost raportate catre INSP 2.087 secventieri, dintre care 1.490 de cazuri au fost confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determina ingrijorare. Dintre acestea 1.437 de cazuri sunt cu varianta Alpha (britanica), 10 cu varianta Beta (sud-africana), 17 cu varianta Gamma (braziliana) si 26 cu varianta Delta (indiana). Rata de confirmare cu VOC a fost de 71%.

Tot pana la data de 6 iunie au fost inregistrate 30 decese cauzate de infectarea cu variante care provoaca ingrijorare. 27 dintre acestea au fost provocate de tulpina alpha si trei de tulpina gamma.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: INSP | Alte 48 de cazuri de infectare cu variante care determina ingrijorare, in ultima saptamana • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.