INSP: Inca un deces in urma infectarii cu varianta Delta, in Romania

INSP: Inca un deces in urma infectarii cu varianta Delta, in Romania

0

Bilantul deceselor cauzate de varianta Delata a coronavirusului ajunge la 4, in Romania.  Toate persoanele care si-au pierdut viata in urma infectarii cu aceasta tulpina erau nevaccinate.

In saptamana 12-18 iulie, au fost raportate catre INSP 14 cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului si 27 cu varianta Alpha. In ultima saptamana, au fost realizate 42 de operatii de secventiere a probelor prelevate de la persoane depistate pozitiv. Dintre acestea, 41 au fost confirmate cu variante care determina ingrijorare.

101 cazuri confirmate de infectare cu varianta Delta

Pana in prezent, rata de confirmare cu variantele care determina ingrijorare, pentru toate probele secventionate, a fost de 75%. Au fost depistate 1.817 de cazuri cu noile tulpini. Dintre acestea, 1682 cu varianta Alpha, 11 cu varianta Beta, 23 cu varianta Gamma si 101 cu varianta Delta.

Iar dintre cele 101 persoane infectate cu tulpina Delta, 55 constituie 23 de focare raspandite in judetele Arges (patru focare), Bacau (1), Brasov (1), Dolj (4), Ilfov (4), Iasi (3), Teleorman (1), si Bucuresti (cinci focare).

Cele patru persoanecare au decedat in urma infectarii cu varianta Delta au varste cuprinse intre 35 si 90 de ani.

  • femeie in varsta de 72 de ani, din jud. Arges, avand conditii medicale pre-existente si nevaccinata anti-SARS-CoV-2;
  • barbat in varsta de 62 de ani, din jud. Bacau, cu istoric de calatorie in Irlanda, avand conditii medicale pre-existente si nevaccinat anti-SARS-CoV-2;
  • barbat in varsta de 35 de ani, din jud. Bacau, cu istoric de calatorie in Finlanda, avand conditii medicale pre-existente si nevaccinat anti-SARS-CoV-2; a fost sursa unui focar familial cu 5 cazuri de COVID-19, din care 4 confirmate cu varianta Delta;
  • femeie in varsta de 90 de ani, din jud. Iasi, avand conditii medicale pre-existente si nevaccinata anti-SARS-CoV-2; provine dintr-un focar familial cu 2 cazuri, din care 1 confirmat cu varianta Delta (caz secundar);

“In acest moment nu exista evidente de transmitere comunitara sustinuta, la nivel national, a variantei Delta”, precizeaza Institutul National de Sanatate Publica.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.