Instanta s-a pronuntat legat de tichetele de masa, in Sanatate: vezi hotararea!

0

Cand obtinerea unor drepturi nu se poate face prin vorba buna, prin negocieri, ori prin proteste, instanta de judecata reprezinta o solutie. In acest caz este vorba despre tichetele de masa.

Federatia ”Solidaritatea Sanitara” a facut un anunt, marti seara, pentru membrii sai, dar si pentru ceilalti salariati din Sanatate, legat de tichetele de masa.

“Obtinerea drepturilor salariatilor din Sanatate in instanta se dovedeste a fi o alternativa! Evident ca aceasta alternativa nu este simpla intrucat presupune efortul unor specialisti pentru elaborarea argumentatiei juridice, respectiv presupune un sindicalism de tip profesionist!”, au comunicat Facebook cei de la Federatia ”Solidaritatea Sanitara”.

Potrivit sindicalistilor, intr-o sedinta de judecata de luni, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit urmatoarele:
”In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 23 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 125/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, alocatia individuala de hrana sub forma tichetelor de masa pentru personalul incadrat in unitatile sanitare publice finantate din venituri proprii realizate prin sistemul de asigurari sociale de sanatate reprezinta un drept, iar nu o vocatie.”

Federatia ”Solidaritatea Sanitara” reaminteste salariatilor din Sanatate ca a elaborat argumentatia juridica pentru:
– Eliminarea discriminarilor salariale din Sanatate
– Plata integrala a garzilor medicilor (incluzand toate sporurile)
– Plata sporurilor conform Codului Muncii, respectiv raportarea acestora la salariul de baza actual. “Toate sindicatele membre ale Federatiei ”Solidaritatea Sanitara” dispun la acest moment de argumentatia juridica si pot reprezenta in instanta membri de sindicat”, sustin reprezentantii acestei federatii.

Share.

Leave A Reply