Institutul de Cercetări din Belgia anunță că a dezvoltat un anticorp capabil să neutralizeze virusul COVID-19

1

Institutul flamand de cercetare în biotehnologie (VIB) a anunțat luni descoperirea unui anticorp capabil să neutralizeze virusul din spatele COVID-19. Cu toate acestea, sunt necesare încă cercetări suplimentare pentru a confirma rezultatele.    

Laboratorul lui Xavier Saelens (VIB-UGent) a anunțat descoperirea unui anticorp unic capabil să neutralizeze virusul care provoacă COVID-19. VIB a anunțat luni într-o declarație că a stabilit că anticorpul poate neutraliza o variantă de laborator a virusului,

„ceea ce reprezintă un pas important înainte în dezvoltarea unui posibil medicament antiviral împotriva noului coronavirus”. Potrivit laboratorului, „noile rezultate indică faptul că anticorpul ar putea împiedica noul coronavirus să infecteze celulele umane”. În plus, acesta ar putea fi „produs pe scară largă folosind procese de producție comune în industria biofarmaceutică”.

“Spre deosebire de vaccinuri, un anticorp oferă protecție imediată – deși o durată mai scurtă. Avantajul acestei abordări față de vaccinuri este că pacienții nu trebuie să își producă propriii anticorpi. […] Lucrătorii în asistența medicală sau cei cu risc crescut de expunere la virus pot beneficia, de asemenea, de protecție imediată ” , se arată în comunicat.    

Experimentele pentru confirmarea acestor rezultate folosind tulpina de coronavirus patogen sunt în curs de desfășurare, iar cercetătorii VIB pregătesc, de asemenea, faza de test preclinic pentru tratamentul împotriva coronavirusurilor. 

Echipa de oameni de știință, condusă de Xavier Saelens, lucrează la un potențial tratament pentru infecția virală încă de la începutul epidemiei de coronavirus.

“Anticorpul a fost dezvoltat în colaborare cu două echipe de cercetare din Statele Unite”, spune VIB-UGent.

sursa: https://www.rtbf.be/

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Institutul de Cercetări din Belgia anunță că a dezvoltat un anticorp capabil să neutralizeze virusul COVID-19 • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.