Institutul Oncologic Iasi va fi inaugurat in acest an

0

765_articol“Sperăm ca în curând să putem inaugura Institutul Regional de Oncologie Iaşi. După această vizită am constatat că lucrările sunt într-o fază avansată şi noua clădirea se ridică la cele mai înalte standarde europene. Ministerul Sănătăţii a investit în acest proiect încă de la început pentru că în regiune este nevoie de un astfel de institut oncologic modern. Clădirea corespunde în totalitate normelor în vigoare pentru desfăşurarea în condiţii optime a unei astfel de activităţi” – a declarat ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau, aflat la o  vizită în Iaşi.

 Despre Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi, ministrul Sănătăţii RITLI Ladislau a spus că Ministerul Sănătăţii sprijină ideea construirii unui astfel de spital, însă acesta deocamdată se află doar în faza de proiect. Cel mai probabil această investiţie se va realiza, pe termen lung, în cadrul unui parteneriat public-privat. Până atunci soluţia optimă rămâne reabilitarea şi modernizarea structurilor existente ale unităţilor de primiri urgenţe.

Ministrul Sănătăţii a participat ieri la deschiderea festivă al anului universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, unde a adresat un mesaj studenţilor: „Aici la Iaşi, dumneavoastră aveţi şansa de a beneficia de pregătire la cel mai înalt nivel, deoarece Universitatea de aici este o instituţie de renume internaţional, unde predau cadre universitare care sunt printre cele mai pregătite şi apreciate din toată ţara”.

 RITLI Ladislau a participat şi la inaugurarea ambulatoriului integrat al secţiei exterioare  a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi.

comunicat de presa

sursa foto: www.iasiplus.ro

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.