„Instruire şi prevenţie pentru o viaţă sănătoasă”

0

848_articolCasa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş informează furnizorii de servicii medicale cu privire la derularea proiectului POSDRU/63/3.2/S/20596 „Instruire şi prevenţie pentru o viaţă sănătoasă.

Proiectul iniţiat de către Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor România, UMF „Carol Davila” Bucureşti, Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuţă” Cluj-Napoca şi Institutul de Cancer Aviano- Italia, urmăreşte recrutarea cadrelor medicale ce urmează a fi instruite pentru implementarea programelor de screening eficient pentru cancerul de col uterin, colon şi sân.

Mai exact, la nivel naţional, 132 de medici specialişti vor fi selectaţi pentru a asigura instruirea grupelor de participanţi, în timp ce 7200 medici vor fi aleşi pentru a beneficia de pregătire în cadrul acestui proiect. În cazul judeţului Timiş, numărul estimativ de cadre medicale având ca specialitate medicină de familie este: 2 instructori şi 300 participanţi.

„Instruire şi prevenţie pentru o viaţă sănătoasă” are ca obiectiv general creşterea gradului de formare a profesioniştilor din sistemul sanitar pentru a răspunde noilor priorităţi ale politicilor şi programelor de sănătate, dar şi creşterea gradului de adaptabilitate şi formare a lor.

Cadrele medicale interesate pot obţine informaţii suplimentare la sediul CJAS Timiş din Strada Corbului, Nr.4, Timişoara, dar şi pe site-ul instituţiei – www.cjastm.ro.

Sursa: Televiziunea medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.