Insulina de ultima generatie,lansata in Romania

Insulina de ultima generatie, lansata in Romania

2

Romania face parte din primul val de tari europene care introduce un nou tip de insulina de ultima generatie. Noul produs va fi compensat in proportie de 100%, de la 1 octombrie!

Stiloul injector preumplut contine 450 de unitati de insulina

Noul tip de insulina bazala de ultima generatie Toujeo este indicat pentru tratamentul adultilor cu diabet zaharat de tip 1 si 2. Produsul este disponibil prin intermediul unui stilou injector preumplut, care contine 450 de unitati de insulina si care permite o doza maxima de 80 de unitati pentru o singura injectie, precizeaza Agerpres. Pe piata va ramane insa si tratamentul cu insulina folosit in prezent.

Insulina Toujeo a primit aprobarea din partea Administratiei Americane pentru Alimente si Medicamente si avizul pozitiv al Comitetului pentru Produse de Uz Uman din cadrul Agentiei Europene a Medicamentului. Produsul a fost aprobat in Uniunea Europeana in luna mai.

Conform producatorului, noua insulina controleaza eficient glicemia, avand, totodata, un profil de siguranta favorabil. In studiile derulate la pacienti cu diabet zaharat de tip 2, noua insulina a demonstrat un risc semnificativ mai mic de episoade hipoglicemice diurne si nocturne, comparativ cu insulina glargin.

“Este binevenita o noua formula, care prin reducerea riscului de hipoglicemie, administrarea mai flexibila, controlul mai stabil al glicemiei pe durata a 24 ore va imbunatati atat controlul diabetului, cat si calitatea vietii persoanelor cu diabet”, a afirmat, la lansare, presedintele de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Nicolae Hancu.

Ce se intampla in organismul diabeticului. De ce este nevoie de insulina

Diabetul zaharat este o boala cronica ce se caracterizeaza printr-o insuficienta relativa sau totala de insulina, ceea ce face ca glucoza din alimente (paine, fainoase, dulciuri, etc.) sa nu poata fi arsa in tesuturi in cantitatea ceruta de nevoile energetice ale organismului

Glucoza creste in sange (hiperglicemie) iar cand depaseste 1,8 g la mie, glucoza apare si in urina (glicozurie), unde nu se gaseste in mod normal. Cu toata cresterea glicemiei, tesuturile sunt lipsite de glucoza si organismul incearca sa o procure din grasimile si proteinele alimentare sau chiar din proteinele si grasimile din tesuturile proprii.

Diabeticul scade in greutate, cu toate ca el mananca mult si consuma o cantitate mare de apa. Aparitia glucozei in urina duce la o eliminare excesiva de glucoza si lichide prin urina, rezultand deshidratarea organismului.

Criteriile de diagnostic pentru diabet sunt:
-glicemia pe nemancate (ajeun) 126 mg/dl sau mai mare
-glicemia postprandiala (la 2 ore dupa masa) 200 mg/dl.

Diabetul zaharat poate fi clasificat:
– de tip 1 insulinodependent, care afecteaza in special tinerii si la care tratamentul cu insulina este obligatoriu;
– de tip 2 insulinoindependent, care in anumite situatii poate deveni insulino-necesitant si care apare frecvent la persoane peste 40 de ani.

Tratamentul presupune regim alimentar, medicamente antidiabetice sau / si insulina, exercitiu fizic (miscare, plimbare minim 20 minute/zi).

Share.

2 Comments

  1. Pingback: Diabetul ar putea fi vindecat cu ajutorul unui dispozitiv medical implant sub piele • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.