Întâlnire intre primarul ales al Timisoarei, domnul Dominic Fritz și conducerea Spitalului Victor Babeș

Întâlnire intre primarul ales al Timisoarei, domnul Dominic Fritz și conducerea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumologie Victor Babeș Timișoara (VIDEO)

1

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara s-a întâlnit cu primarul ales, domnul Dominic Fritz. În cadrul întâlnirii, din partea unității sanitare au participat prof. dr. Cristian Oancea, managerul unității, asist. univ. dr. Diana Manolescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș, și dr. Virgil Musta, șef Clinică Boli Infecțioase 1.

Conducerea Spitalului Victor Babeș i-a prezentat primarului ales, Dominic Fritz, investițiile realizate în ultimii ani, proiectele aflate în derulare, dar și proiectele pe termen mediu și lung, atât în ceea ce privește investițiile în infrastructură, cât și în dotările necesare pentru a face performanță.

“I-am adus la cunoștință primarului ales, domnului Dominic Fritz, starea în care suntem, investițiile care s-au derulat și care urmează să fie derulate. Sperăm în deschiderea dânsului pe viitor, am discutat atât de patologia Covid, cât și de patologia non-Covid și de investițiile pe care dorim să le facem în patologia oncologică, în viitorul nu foarte indepărtăt”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

“Am fost azi dimineață și am vorbit cu doamna prefect, am vorbit cu directorul DSP și acum, la Spitalul Victor Babeș, să mă informez despre situația pandemiei, despre cum stăm cu COVID – 19 în Timișoara și aș vrea să încep cu un mare mulțumesc, pentru că munca ce se face atât la DSP, cât și aici, este una uriașă și din păcare o muncă care nu se mai termină și colegii medici și de fapt tot personalul medical și managerii, de peste 9 luni deja, muncesc fără pauză și este absolut admirabil. Din păcate, am ajuns la situația în care nu mai sunt paturi libere, mai ales pe partea de Terapie Intensivă, și asta înseamnă că fiecare dintre noi, fiecare timișorean trebuie să contribuie, să limităm cazurile de COVID în Timișoara. Ține doar de noi să respectăm regulile, să purtăm măști în spații închise, să evităm aglomerațiile, să ne spălăm pe mâini, să urmărim toate aceste sfaturi pe care doctorul Musta ni le dă de atâtea luni. Eu am o mare speranță că reușim, ca și în alte orașe și  județe din România, dar și în Europa, datorită comportamentului populației, să limităm din nou aceste cazuri, altfel o să fie o situație grea în spitale și cred că trebuie să facem tot posibilul să evităm asta”, spune primarul ales, Dominic Fritz.

În urma întâlnirii, primarul ales Dominic Fritz urmează să primească din partea conducerii unității sanitare un document care va cuprinde necesarul de finanțare pentru continuarea proiectelor aflate în diferite stadii de implementare.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Întâlnire intre primarul ales al Timisoarei, domnul Dominic Fritz și conducerea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumologie Victor Babeș Timișoara (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.