Premiera nationala la Spitalul European Polisano din Sibiu

Interventie chirurgicala in premiera nationala la Spitalul European Polisano din Sibiu

0

Un copil de 8 ani ce suferea de stenoza aortica a beneficiat de o noua sansa la viata printr-o procedura de cardiologie interventionala, efectuata in 30 august 2014, in premiera in Romania, la Spitalul European Polisano.

Familia micutului cunostea afectiunea acestuia inca de la varsta de 3 luni, fiind necesara o monitorizarea continua a cazului.
Echipa medicala a fost formata din medicul cardiolog pediatru Adrian Lacatusu, profesorul universitar Petru Liuba – seful catedrei de Cardiologie Interventionala a Universitatii din Lund, Suedia si seful sectiei de Cardiologie Interventionala a Spitalului European Polisano, dr. Nicolae Florescu.

Proiectul de responsabilitate sociala a debutat la inceputul anului 2014 si consta in realizarea unor interventii chirurgicale complexe efectuate pro-bono de echipe de reputati medici cardiologi din strainatate, impreuna cu medicii spitalului Polisano la copii cu malformatii congenitale cardiace proveniti din familii defavorizate sau centre de plasament. Proiectul a parcurs pana in prezent doua etape: primii 10 copii au fost operati in februarie de o echipa mixta romano-britanica printr-un maraton chirurgical de o saptamana, iar urmatorii 6 copii au beneficiat de un tratament non-chirurgical, interventional in luna aprilie, care permite refacerea mult mai rapida.

“Ne bucura foarte mult reusita acestei initiative si avem satisfactia unei echipe bine inchegate, de profesionisti, ce poate oferi cele mai inalte standarde de calitate ale actului medical. Prin acest proiect pilot ce consta in accesarea la timp a unui tratament adecvat pentru rezolvarea malformatiilor cardiace, indiferent de conditia sociala, Clinica Polisano doreste sa atraga cat mai multi parteneri dispusi sa sustina o cauza umanitara.”, a declarat Dr. Nicolae Florescu, seful sectiei de Cardiologie Interventionala a Spitalului European Polisano.

In urma cu o saptamana conducerea operationala a firmelor din grupul Polisano a fost preluata de avocatul Remus Borza, apropiat doctorului Ilie Vonica, fondatorul grupului. Grupul de firme Polisano, cu activitati in productia si distributia de medicamente, servicii medicale integrate prestate prin intermediul retelei proprii de clinici si spitale, a avut in anul 2013 o cifra de afaceri de peste 400 de milioane euro, numarand 2000 de salariati.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.