Intervenții chirurgicale pe ochi, realizate cu tehnici de weekend (VIDEO)

1

Miopia, hipermetropia și astigmatismul pot fi azi corectate cu ajutorul intervenției laser, în doar câteva minute, fără a necesita internare. Este vorba despre intervenții chirurgicale pe ochi sigure și confortabile, efectuate la cele mai înalte standarde, la care apelează tot mai multe persoane pentru a renunța la ochelari sau lentile de contact. În clinicile Vista Vision, chirurgia refractivă se realizeaza prin două tehnici laser, tehnica LASIK și tehnica PRK.

INTERVENTII CHIRURGICALE PE OCHI - Vista Vision.Still001
Intervenții chirurgicale pe ochi – în ce constau: ”Dacă este să o luăm ca și istoric, primele tehnici de chirurgie refractivă implicau efectuarea unor incizii de relaxare în suprafața corneei. Erau imprecise, rezultatele erau mai mult sau mai puțin predictibile… Prima tehnică de chirurgie refractivă propriu-zisă cu laser a fost tehnica PRK, pe care încă o mai facem și astăzi, pentru că este o tehnică sigură, cu riscuri destul de mici și care poate fi repetată în anumite limite, binențeles. Tehnica aceasta de ultimă generație, care se numește Lasik și varianta pe care o folosim noi aici implică folosirea unui al doilea tip de laser, este varianta femtolasik, implică decuparea în suprafața corneei a unui căpăcel, sub care noi facem acest tratament. Rolul acestui căpăcel este de a proteja operația pe care noi o facem până când se vindecă complet ochiul. Vindecarea este deosebit de rapidă în această situație. În 24-36 de ore, practic, riscul de infecții este zero și tratamentul postoperator este extrem de redus. Este o tehnică de week-end , pacientul se operează sâmbătă și poate luni să-și reia activitatea. Deci are mai multe avantaje”, spune dr. Alina Muntean, medic primar oftalmolog.

INTERVENTII CHIRURGICALE PE OCHI - Vista Vision.Still012

Noile tehnici utilizate în intervențiile chirurgicale pe ochi vizează mai multe afecțiuni și au câteva contraindicații.

Intervenții chirurgicale pe ochi – afecțiuni: ”Noi le denumim generic vicii de refracție. Pentru că e o problemă de focalizare a imaginii pe retină, retina fiind receptorul pe care noi în ochi îl avem. Toate acestea, cum am spus, sunt defecte de focalizare. Miopia este un defect de focalizare a imaginii înaintea retinei, hipermetropia reprezintă focalizarea imaginii în spatele retinei, iar astigmatismul reprezintă o deformare a imaginii, practice nu avem un singur focal , ci imaginea este înclinată pe retina, în fața, în spatele ei, indiferent unde, deci un viciu mai complex”, precizează dr. Alina Muntean .

INTERVENTII CHIRURGICALE PE OCHI - Vista Vision.Still014

Intervențiile chirurgicale pe ochi – contraindicații: ”Da, există, binențeles, contraindicații. În primul rând corneea trebuie să fie sănătoasă, nu putem să operăm o cornee care a suferit de orice tip de afecțiuni: cheratite, inflamații și așa mai departe. Nu putem să operăm un viciu de refracție care nu este stabil. Și aici în primul rând ne referim la tineri, unde ochiul este în formare. Deci după vârsta de 18 ani și după stabilizarea dioptriilor putem să facem aceste intervenții chirurgicale și atunci când dioptria depășește un anumit barem de siguranță. Dacă noi va trebui să lucrăm pe cornee atât de mult încât să compromitem integritatea ei, nu facem acest tip de intervenție”, afirmă dr. Alina Muntean.

DELIA SESCU BARBU

GALERIE FOTO:

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Televiziunea Medicală despre chirurgia refractivă la Vista Vision – Vista Vision

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.