Intoxicatii cu ciuperci

Intoxicatii cu ciuperci

2

Patru persoane sunt internate în stare gravă la Spitalul Judeţean Timişoara din cauza ciupercilor otrăvitoare.

Intoxicaţiile cu ciuperci reprezintă o problemă importantă, mai ales  în acestă perioadă din cauza sezonului bogat în precipitaţii care favorizează creşterea acestora. Mai mult, din cauza încrucişării speciilor şi a sporilor, diferenţierea ciupercilor comestibile de cele otrăvitoare nu mai este sigură. Medicii se confruntă de la an la an cu tot mai multe cazuri de intoxicaţii cu ciuperci.

“Cel puţin patru persoane care s-au internat în spital cu intoxicaţii cu ciuperci cu forme grave, unii dintre ei chiar comatoşi. O parte din pacienţi din Timişoara, iar o parte transferaţi de la alte spitale, din Făget, Lugoj”, a declarat medicul şef la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judfeţean din Timişoara, Mihai Grecu.

Pentru consum, ciupercile trebuie procurate doar din unităţi autorizate sau de la comercianţii care au autorizaţie să vândă ciuperci din flora spontană.

O treime din intoxicaţiile care se soldează cu deces se datorează ciupercilor otrăvitoare. “În fiecare an fac un apel la cetăţeni să nu mănânce ciupercile din surse necontrolate pentru că din păcate posibilităţile terapeutice de tratament sunt extrem de reduse în astfel de situaţii, nu există antidot pe care să îl administrăm şi prin urmare în multe cazuri intoxicaţia este letală, se sfârşeşte prin decesul pacientului”, a mai spus medicul Mihai Grecu.

Şi la Spitalul Judeţean din Arad sunt internate în prezent trei persoane din cauza ciupercilor otrăvitoare. Două dintre acestea au fost găsite în comă de echipajele  SMURD iar acum se află la Terapie Intensivă.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

2 Comments

  1. Pingback: Intoxicatiile cu ciuperci: cum le putem preveni

  2. Pingback: Intoxicatiile cu ciuperci: cum le putem preveni | Asociatia Medicilor de Familie Mures

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.