Întrunire dedicată infecțiilor în ortopedie la SOROT 2022

Întrunire dedicată infecțiilor în ortopedie la SOROT 2022

1

La conferința SOROT 2022 a avut loc și o întrunire dedicată special infecțiilor în ortopedie. La prelegere a luat cuvântul președintele și vicepreședintele Societății Europeane de Infecțioase în Ortopedie.

Ricardo Sousa, vicepreședinte EBJIS: „Este o plăcere pentru mine să fiu invitat aici, la Congresul Societății Române de ortopedie și am avut astăzi o zi întreagă dedicata infecțiilor în ortopedie. Este un subiect foarte complicat și complex pentru noi. Ca și chirurg este un subiect greu de abordat singur, dar colaborând cu colegii de la alte specialități cum ar fi microbiologia, bolile infecțioase, putem obține rezultate mai bune pentru pacienți.”

Alex Soriano Viladomiu, președinte EBJIS: „Consider că infecția implanturilor ortopedice e o problemă extrem de importantă, dar din fericire nu foarte comună. Dar când pacienții au aceasta afecțiune, este esențial să avem o gama largă de cunoștințe pentru a putea alege tratamentul corect. De aceea consider ca e interesant faptul că acest congres de ortopedie are și un timp dedicat acestui subiect și trebuie să combinam cunoștințele chirurgilor, medicilor de la boli infecțioase, microbiologilor pentru a învăța unii de la alții și să oferim pacienților cel mai bun tratament în această situație, care deseori este complicată.”

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Întrunire dedicată infecțiilor în ortopedie la SOROT 2022 • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.