Inventia unui elev roman care a fost premiata de Microsoft

Inventia unui elev roman care a fost premiata de Microsoft

0

Inventia unui adolescent de 17 ani, din Deva, care a creeat ochelarii care ii ajuta pe nevazatori sa se orienteze, a fost premiata de Microsoft.

In cadrul campaniei “Premiantii fara premii”, organizata la Deva, inventia care ajuta pe nevazatori sa se orienteze a fost premiul saptamanii.

Inventia care a uimit juriul unui concurs organizat de corporatia Microsoft

Cristi Dragomir are doar 17 ani si este elev in clasa a unsprezecea la sectia de limba germana a Colegiului National “Decebal” din Deva. Pasionat de tehnologie si dornic sa ii ajute pe cei din jurul sau, adolescentul a realizat inventia care a uimit juriul unui concurs organizat de corporatia Microsoft.inventia

Cristi Dragomir a prezentat inventia unui dispozitiv care ii ajuta pe nevazatori sa se orienteze

Cristi Dragomir a obtinut premiul I la faza nationala a concursului organizat de Microsoft, in cadrul sectiunii “World Citizenship”, al carui scop a fost inventia celui mai bun software destinat rezolvarii problemelor sociale stringente.

“Dispozitivul pe care eu l-am denumit Vizium functioneaza relativ simplu. Pe ochelari sunt montati senzori de mai multe tipuri care se completeaza unul pe celalalt. Acesti senzori au menirea de a citi mediul inconjurator, de a citi distanta fata de obiecte, care este calculata si transmisa unor motoare de vibratii. Persoana care poarta acest dispozitiv va simti, prin vibratii, apropierea de obiectele din jurul ei si conturul acestora”, a explicat Cristi Dragomir, care in prezent lucreaza la perfectionarea ochelarilor cu senzori pe care i-a conceput.

Tanarul si inventia lui au fost astazi premiantii campaniei civice “Premiantii fara premii”, organizata in fiecare sambata la Deva, prin care sunt recompensati simbolic, cei care prin munca lor merita recunostinta comunitatii.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.