Investigatii imagistice gratuite de Computer Tomograf si RMN la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara

Investigatii imagistice gratuite de Computer Tomograf si RMN la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara

1

De acum, Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara ofera investigatii imagistice gratuite si persoanelor care nu sunt internate in unitatea medicala. Totul, printr-un contract incheiat cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis.

“Pacientii care ni se adreseaza pot efectua investigatii fara sa achite vreun ban. Este necesara insa o programare telefonica si, bineinteles, trebuie sa aiba o trimitere de la medicul specialist. In baza acestui contract, putem efectua analize de tip CT, dar si RMN, asigurand totodata interpretarea rezultatului, dar si eventuale recomandari pentru realizarea unor investigatii suplimentare, daca este cazul”, spune S.L. dr Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

Unul dintre cele mai performante CT din judet

“Pana acum, puteam sa facem asemenea investigatii gratuite doar persoanelor internate in unitatea sanitara. Incheierea contractului cu CJAS Timis ne permite sa realizam astfel de examinari si celor care vin la noi in Ambulatoriu. Spitalul nostru are unul dintre cele mai performante aparate de tip RMN din Timis. De asemenea, Computerul Tomograf si-a aratat eficienta, dar si performanta in ultimul an, cand am realizat peste 10.000 de investigatii persoanelor infectate cu COVID-19. Cand am preluat mandatul de manager al Spitalului Victor Babes, am decis sa extindem partea de imagistica. Am reusit sa amenajam cladirea RMN-ului, am achizitionat si pus in functiune aparatul care realizeaza ecografiile Doppler, urmeaza mamograful si, speram, pana la finele acestui an, sa avem si primul PET CT dintr-o unitate sanitara din sistemul public din vestul Romaniei”, spune prof dr. Cristian Oancea, managerul medical Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

Conditii minime pentru pacienti

Investigatiile RMN si CT se pot face doar in baza unei trimiteri de la medicul specialist, in urma unei programari telefonice la numarul 0735.222.885, de luni pana vineri, intre orele 08.00-14.00. Pacientul va trebui sa aiba asupra sa, pe langa trimiterea de la medicul specialist, cardul de sanatate si un document de identitate.

 

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Investigatii imagistice gratuite de Computer Tomograf si RMN la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.