Investigații RMN inedite. Pătrunde într-un univers fascinant cu ajutorul imagisticii prin rezonanță magnetică: știi cum arată, dincolo de coaja lor, cele mai banale fructe și legume?

0

colaj RMNTeleviziunea Medicală a inițiat, la Timișoara, un demers inedit, scanând, folosind imagistica prin rezonanță magnetică – IRM, titulatură care a înlocuit-o în ultimii ani pe cea de RMN – rezonanţa magnetică nucleară, alimente care ajung zilnic pe masa și în farfuria noastră, este vorba despre banale fructe și legume, care pot fi găsite la orice supermarket la colțul străzii. Știi cum arată în interior aceste produse?

Investigațiile prin RMN ne ajută să pătrundem într-un univers fascinant și, privind aceste imagini, ne putem închipui cum pot sonda medicii în interiorul corpului uman, pentru a oferi diagnosticul corect și cele mai bune soluții tratament a unor afecțiuni!

Imaginile constituie o adevărată pledoarie pentru investigațiile prin RMN, pentru imagistica prin rezonanță magnetică IRM. ”Rezonanţa magnetică nucleară (RMN), titulatură înlocuită în ultimii ani cu cea de imagistică prin rezonanţă magnetică (IRM), din cauza conotaţiei negative a cuvântului “nuclear” (procedura nu implică folosirea de substanţe radioactive), este o procedură de a obţine imagini ale diferitelor părţi ale organismului fără utilizarea razelor X, aşa cum se întâmplă în cazul radiografiei tradiţionale şi a tomografiei computerizate. În multe din cazuri, IRM oferă informații care nu pot fi vizualizate prin radiografie, ultrasonografie sau tomografie computerizată”, ne explică specialiștii de la RMN Timișoara – Clinical Image.

Aflăm că, în timpul investigației prin RMN, pacientul se va întinde pe spate pe masa aparatului, iar aceasta va aluneca în interiorul unui cilindru (spirală magnetică). În interiorul scannerului, pacientul va auzi diverse zgomote care sunt rezultatul scanării și va simți curenți de aer. Pacientul poate purta căști pentru a reduce din zgomot și în care se poate asculta muzică de pe CD sau programe radio.

”Este una dintre cele mai moderne tehnici imagistice neinvazive şi neiradiante folosite în prezent în spitale, cu ajutorul căreia se pot obţine imagini de rezoluţie şi claritate superioare ale interiorului organismului uman. Pot fi obţinute imagini din aproape orice zonă a organismului, sub orice unghi”, precizează specialiștii despre investigațiile prin RMN, despre imagistica prin rezonanță magnetică IRM.

Televiziunea Medicală vă propune să răspundeți la o întrebare: puteți recunoaște ce fructe și legume au fost supuse investigației prin RMN?

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.