Invitatie in... Arena Stiintelor Medicale

Invitatie in… Arena Stiintelor Medicale

0

Esplanada UMF Iasi gazduieste, intre 6 si 9 aprilie, Arena Stiintelor Medicale! Participantii vor primi diploma de “Cercetator al creierului”, vor putea deveni „Salvatorii de vieti” – citeste despre o manifestare cu priza la public!

Va fi, atunci, a doua editie a Iasi Science Festival. Peste 10.000 de tineri sunt asteptati sa ia parte, in acest mod, la ”Saptamana Scoala Altfel – Sa stii mai multe! Sa fii mai bun!”.

”Conceptul creativ al festivalului cuprinde un ansamblu de evenimente grupate pe categorii de varsta, cu atractivitate atat pentru elevi si liceeni, cat si pentru publicul larg, iubitori de stiinta de toate varstele. Activitatile festivalului fac accesibile noţiunile ştiinţifice şi tehnice printr-o abordare practica şi concreta, avand rolul de a încuraja elevii si tinerii pentru o vocaţie în domeniul stiintelor”, spun organizatorii Iasi Science Festival (foto https://www.facebook.com/ IasiScienceFestival/ photos_stream)

Un complex pavilionar, amenajat pe esplanada Universitatii, ii asteapta pe vizitatori – poftiti in Arena Stiintelor Medicale! Despre ce este vorba:

Un tur general in Sala Rockefeller, Institutul de Anatomie, UMF Iasi – punct de inregistrare la HUB UMF, Arena Stiintelor Medicale, sala Senatului, un tur ghidat in salile si laboratoarele facultatilor UMF Iasi:
– Laboratorul de Biologie Celulara – observatia formelor celulare din organism la microscopul electronic
– Sediul Societatii Studentilor Medicinisti – prezentarea societatii si a activitatilor de voluntariat realizate, discutii despre viata de student la UMF Iasi.
– Laboratorul de Morfopatologie – vizionare exponate conservate în formol, care exprima diverse patologii.
– Laboratorul de Histologie – vizualizare lame la microscop.
– Baza Practica a Facultatii de Bioinginerie – demonstratii practice
– Baza de Cercetare a Facultatii de Medicina – demonstratii si prezentarea manechinelor folosite pentru “Basic Life Support” si “Advanced Life Support”. Prin setarea unor parametri, manechinele pot mima o anumita patologie.

”Grupurile de elevi organizate care pornesc în aventura tururilor ghidate în laboratoarele universitatii dar si copii însotiti de parinti sau bunici, au ocazia sa participe în Arena stiintelor Medicale la ateliere practice si prezentari interactive, prin seria de evenimente “Saptamana Creierului într-o nuca”, “Salvatorii de Vieti” si “Secretele Corpului Uman”, arata www.sciencefestival.ro.

Arena Stiintelor Medicale – O sumedenie de ateliere si prezentari interactive, menite sa le dezvaluie tinerilor lumea fascinanta a corpului omenesc, o pledoarie pentru invatamantul medical

Arena Stiintelor Medicale: 6,7,8,9 aprilie, 10.00-19.00: “Saptamana Creierului” – serie de ateliere si prezentari coordonate de dr. Bogdan Iliescu, medic neurochirurg. Vor fi expozitii si prezentari interactive (postere, mulaje, filme educative în format HD si 3D) si activitati practice (modelare de neuroni, puzzle-uri, cuvinte încrucisate, iluzii vizuale, jocuri, exercitii de testare a reflexelor). Fiecare participant va primi diploma de “Cercetator al creierului”, brosura “Lucruri interesante despre creier” si se va putea fotografia 3D, primind fotografia ca amintire!

Arena Stiintelor Medicale: 7–9 aprilie, orele 10.00-16.00: „Salvatorii de vieti” – Prim–ajutor şi resuscitare cardio-pulmonara de baza langa cortul Arena Stiintelor Medicale. Un proiect educativ dedicat studenţilor, elevilor utilizand materiale şi suporturi de curs adaptate învaţarii prin simulare.

Arena Stiintelor Medicale: 6,7,8,9 aprilie, 10.00-19.00: “Secretele Corpului Uman” – Oamenii de stiinta vor dezvalui cele mai impresionante informatii apeland la activitati practice, manevre de resuscitare si simulari pe manechine care pot mima diferite patologii.

Arena Stiintelor Medicale: 6,8,9 aprilie, 10.00-13.00 / 7 aprilie, 12.00-15.00: “Atelier de educatie dentara”, Coordonator conf.univ.dr. Toma Vasilica. Cursul de educatie sanitara din scoli se transforma într-o aventura prin experimentare, în Arena Stiintelor Medicale, cu prilejul Iasi Science Festival.

Arena Stiintelor Medicale: 6,7,8 si 9 aprilie 2015, orele 11.00 – 12.00: Conferinta De ce este creierul atat de “cool” sustinuta de dr. Bogdan Iliescu, medic neurochirurg, în Arena Stiintelor Medicale.

Arena Stiintelor Medicale: 6,7,8 si 9 aprilie 2015, orele 15.00-16.00: Conferinta “Creierul si Muzica” sustinuta de dr. Bogdan Iliescu, medic neurochirurg, în Arena Stiintelor Medicale.

La Arena Stiintelor Medicale vor mai fi „Atelierul de jurnalism medical” – Radio UMF si studentii medicinisti ii provoaca pe tineri sa faca primele relatari, interviuri si stiri de la Arena stiintelor Medicale, dar si „Prietenii lui Maseluta” de la Facultatea de Stomatologie. Vei putea afla despre Botanica Farmaceutica, Tehnologie farmaceutica, Chimie analitica, vor fi multe ateliere interactive realizate sub egida Societatii Studentilor Medicinisti – citeste mai multe AICI si AICI

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.