Ipoteza potrivit careia pandemia a fost cauzata de virusul scapat din laboratorul din Wuhan, revizuita de seful OMS

1

Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii recunoaste ca a exclus prematur o posibila legatura intre pandemia de COVID-19 si un virus care ar fi putut fi scapat dintr-un laborator din Wuhan. Acum, Tedros Ghebreyesus cere Chinei transparenta totala in demersurile sale privind cercetarea originii pandemiei.

”Eu insumi am fost tehnician de laborator, sunt imunolog si am lucrat in laborator si se intampla si astfel de accidente. Este ceva comun”, a declarat Tedros Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Declaratia sefului OMS pune la indoiala, acum, un raport al organizatiei facut public in martie, potrivit caruia o scurgere din laborator a virusului care a provocat pandemia este ”extrem de putin probabila”.

Tedros Ghebreyesus a tinut, insa, sa precizeze ca autoritatile chineze nu au oferit date exacte despre primele persoane care s-au infectat cu coronavirus, ceea ce a ingreunat munca echipei din cadrul OMS privind originea virusului.

Cercetarile OMS continua

Avem nevoie de informatii directe cu privire la situatia acestui laborator inainte si la inceputul pandemiei. Daca obtinem informatii complete, putem exclude legatura cu laboratorul”, a mai precizat seful OMS.

Eforturi fara rezultate concrete

Presedintele american Joe Biden a cerut, in mai, serviciilor de informatii sa isi intensifice eforturile de a determina originea coronavirusului, despre care credea fie ca provine din contactul uman cu un animal infectat, fie ca a fost scapat din laborator. Cea de a doua ipoteza a fost negata din start de China.

Mai multi experti in sanatate publica au solicitat, pe langa OMS, o examinare independenta a originii coronavirusului care a provocat pandemia, sustinand ca structura europeana nu are influenta politica pentru a efectua o astfel de investigatie si ca ONU nu a reusit nici pana acum sa obtina date concludente din Chinei.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Ipoteza potrivit careia pandemia a fost cauzata de virusul scapat din laboratorul din Wuhan, revizuita de seful OMS • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.