Islanda cere test negativ chiar si persoanelor vaccinate care vor sa intre in tara

1

Islanda va cere, de vineri noapte, ca si persoanele vaccinate sa se testeze la intrarea pe teritoriul sau. Asta, dupa ce a permis, de la inceputul lunii aprilie, intrarea fara control suplimentar tuturor calatorilor care prezentau certificat de vaccinare impotriva COVID-19.

Noua masura va fi valabila cel putin pana la 1 mai.

“Este necesar un test pentru persoanele care au un certificat de vaccinare sau un certificat de infectie anterioara din cauza dovezilor ca pot fi purtatoare ale virus”, a declarat ministrul Sanatatii.

Masura a fost luata dupa ce o persoana reinfectarea s-a intors dintr-o calatorie in strainatate si infectat alte cinci persoane, potrivit epidemiologilor.

Islanda, printre primele state din lume care au recunoscut un pasaport de vaccinare

In baza acestuia, a autorizat in ianuarie intrarea pe teritoriul sau a calatorilor din spatiul Schengen care pot dovedi ca au fost vaccinati sau ca au avut deja COVID-19, fara alte formalitati sanitare.

Islanda are una dintre cele mai scazute rate de incidenta din Europa, potrivit Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor, dar numarul de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a crescut de la sfarsitul lunii martie.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Islanda cere test negativ chiar si persoanelor vaccinate care vor sa intre in tara • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.