Jamie Oliver are nevoie de ajutor (VIDEO)

0

Obezitatea este una din cele trei mari probleme sociale create de omenire, alaturi de fumat si razboaie. Costurile legate de obezitate ajung pana la 2 trilioane de dolari la nivel global, in fiecare an.

Jamie Oliver lanseaza o petitie online

Jamie Oliver lanseaza o petitie online, prin care se promoveaza ideea introducerii in invatamantul obligatoriu din toata lumea, educatia alimentara.

Ce este G20?

G20 are un interes in abordarea acestor idei si instrumentele necesare pentru a realiza solutiile, facandu-l tinta ideala pentru aceasta petitie.

G20 cuprinde 19 tari, plus Uniunea Europeana. G20 este primul forum de cooperare economica internationala a membrilor si de luare a deciziilor.

“Am nevoie urgent de ajutorul tau pentru a face o diferenta reala. Ne confruntam in prezent cu o epidemie de obezitate la nivel mondial, cu 42 de milioane de copii sub varsta de cinci ani, fie supraponderali, fie obezi in intreaga lume. Se doreste ca urmatoarea generatie sa traiasca mai mult decat cea anterioara, dar nu se va putea face daca nu se face nimic pentru a remedia aceste statistici alarmante.

Deci, eu cer sa faci doua lucruri simple – in primul rand, sa semnezi aceasta petitie pentru a demonstra sprijinul pentru invatamantul obligatoriu de alimentatie practica in scoli din intreaga lume si cel mai important, sa o trimiti prin retelele sociale.

Este esential sa ne inarmam generatiile viitoare cu abilitatile de viata de care au nevoie urgent, in scopul de a avea o viata mai productiva, mai sanatoasa. Am credinta ca acest lucru este un drept al omului, al fiecarui copil si sper sa fii de acord.

Daca ma puteti ajuta sa obtinen milioane semnaturi prin aceasta petitie, putem crea o miscare destul de puternica pentru a forta toate guvernele din G20 sa ia masuri. Educatia alimentara va face o diferenta in viata generatiilor viitoare, asa ca va rugam sa ne ajutati. Nu o pot face fara tine.”, a spus Jamie Oliver.

Petitia o puteti semna AICI

 

Share.

Leave A Reply