Japonezii lucreaza la dezvoltarea unui tratament impotriva COVID-19 sub forma de tablete

0

O companie japoneza a inceput testele clinice si intra astfel in cursa dezvoltarii unui tratament anti-COVID-19 sub forma de pastile, alaturi de alte doua contracandidate precum Pfizer si Merck Sharp & Dohme.

Tabletele produse de laboratorul japonez Shionogi li se vor administra cate una pe zi si ar urma sa neutraliza virusul in zece zile dupa infectare.

“Scopul nostru este un produs cu administrare pe cale orala sigur, la fel ca Tamiflu sau Xofluza”, a declarat directorul general al companiei, Isao Teshirogi.

Medicamentul, destinat bolnavilor cu simptome usoare

Pastilele sunt destinate bolnavilor care au simptome usoare si se trateaza acasa, spre deosebire de Remdesivir, medicament administrat in spitale si rezervat de regula bolnavilor in stare mai grava.

Pfizer si MSD, inaintea companiei nipone

Pfizer a anuntat ca medicamentul sau, care se va administra de doua ori pe zi, al carui concept este asemanator cu cel al Shionogi, ar putea ajunge pe piata chiar in acest an.

In schimb, compania MSD, al carei tratament se bazeaza pe o formula studiata cu ani in urma ca posibil antidot impotriva Ebola, a declarat ca, deocamdata, medicamentul sau s-a dovedit eficient in reducerea incarcaturii virale a pacientilor COVID-19 si ar putea reduce riscul de spitalizare.

Compania nipona se afla in urma laboratoarelor americane Pfizer si MSD, care sunt intr-o faza mai avansata a conceperii unui asemenea tratament anti-COVID-19.`

Progresele in domeniul crearii unui medicament oral anti-COVID-19 sunt destul de limitate, in conditiile in care, in ultimul an, accentul s-a pus, in principal, pe dezvoltarea vaccinurilor impotriva coronavirusului.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.