Johnson & Johnson a inceput livrarea vaccinului anti-COVID-19 catre Uniunea Europeana

0

Compania americana Johnson&Johnson estima, initial, ca va incepe livrarile de vaccin catre Uniunea Europeana la inceputul acestei luni. Insa, din cauza unor probleme de productie, termenul a fost decalat.

Dozele au pornit spre UE

Cu toate acestea, un reprezentant al Comisiei Europene a anuntat ca primele doze au plecat deja din depozite Johnson&Johnson spre statele membre UE si Norvegia si Islanda.
Uniunea Europeana a comandat 200 de milioane de doze de ser. Iar daca va fi nevoie, are o promisiune de livrare de inca 200 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19.

Serul are o eficienta de 67%

Vaccinul Johnson & Johnson este, de la jumatatea lunii martie, al patrulea care a obtinut unda verde din partea Agentiei Europene pentru Medicamente. El a fost aprobat si de Canada. Serul este administrat, deocamdata, doar in Statele Unite si Africa de Sud.

Potrivit studiilor clinice preliminare, vaccinul produs de Johnson&Johnson are o eficacitate de 67% in prevenirea bolii simptomatice, reducand semnificativ cazurile de COVID-19 in randul persoanelor imunizate.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.