Johnson & Johnson admite existenta formaldehidei nocive in produsele sale | Johnson & Johnson

0

1500_articolDupă eforturi îndelungate de menţinere a imaginii în urma avalanşei de produse returnate şi a manifestării unor îngrijorări pentru sănătate, Johnson & Johnson (J&J) a anunţat că intenţionează să modifice nu numai întreaga gamă de produse de îngrijire pentru copii, dar şi multe produse de îngrijire pentru adulţi, eliminând acele substanţe chimice şi derivaţii lor ce constituie motive de îngrijorare pentru public în ultimii ani.

Până în 2015, practic niciun produs de consum de îngrijire nu va mai conţine conservanţi chimici care emana metilen glycol, formaldehida sub formă de alcool, identificată ca factor de apariţie a cancerului. Johnson & Johnson intenţionează să înlăture şi conservanţii chimici ce produc dioxina, substanţă chimică asociată şi ea cu apariţia cancerului.

“Are loc o dezbatere publica aprinsa despre siguranta ingredientelor din produsele de ingrijire personala si era important ca si noi sa avem un punct de vedere”, spuse Susan Nettesheim, Vicepresedintele Johnson & Johnson pentru Administrarea Produselor.

Desi Nettesheim insista ca substantele chimice folosite in prezent de Johnson & Johnson in produsele sale prezinta siguranta, adauga ca firma incearca sa raspunda ingrijorarilor clientilor sai.
Johnson & Johnson a creat si un website special pentru tranzitia catre formulele noului produs, multe din acestea urmand a fi folosite chiar inainte de 2015, cel putin in produsele pentru copii si bebelusi. Site-ul, intitulat  “Siguranta si grija sunt raspunderea noastra” explica pasii pe care firma ii va face pentru a elimina definitiv ftalatii, triclosanul, parabenii, aromele si multe alte substante chimice nesigure din gama de produse in anii urmatori.

“Nu am vazut pana acum nicio alta firma mare producatoare de produse de ingrijire personala care sa faca cu adevarat pasul pe care il fac ei”, a spus Kenneth A.Cook, Presedintele Grupului Executiv pentru Mediu (GEM), despre decizia companiei Johnson & Johnson de a deveni un lider al industriei in aceasta privinta. Cook si-a exprimat chiar surpinderea ca o companie atat de mare precum Johnson & Johnson a decis sa-si asume incredibila si costisitoarea sarcina de a reface chiar si formulele de baza, cu care multi oameni au ajuns sa se obisnuiasca.

In procesul de selectare a ingredientelor nesigure in vederea eliminarii acestora, Johnson & Johnson spune ca intentioneaza sa conduca o cercetare extinsa asupra potentialelor ingrediente alternative care se le asigure siguranta. Dupa ce totul va fi studiat si aplicat, doar o mica partea a produselor Johnson & Johnson va mai contine urme de formaldehida si 1,4 dioxina, si cateva substante aromatizante. Cele mai multe dintre produse nu vor mai contine nicio urma  de ftalati, triclosan, parabeni si formaldehida.

“Dorim sa ne impartasim planurile si strategiile pe un forum proiectat cu scopul de a ajuta consumatorii sa inteleaga mai bine ce masuri luam pentru a ne asigura ca produsele pe care ei le aleg sunt cat se poate de sigure”, a adaugat Nettesheim.

Sursa: viataverdeviu.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.