Johnson & Johnson preia conducerea fabricii din Baltimore a AstraZeneca, dupa ce au fost stricate 15 milioane de doze de vaccin anti-COVID

1

Compania AstraZeneca nu mai are dreptul de a folosi fabrica din Baltimore, SUA, dupa ce aici au fost compromise 15 milioane de doze de vaccin. Incidentul vine intr-un moment foarte prost pentru AstraZeneca, care are dificultati in obtinerea aprobarii de utilizare in SUA. Asta, dupa aparitia mai multor cazuri de cheaguri de sange aparute dupa vaccinare, dar si in urma dovezilor ca a trimis date mai vechi Agentiei Medicamentului.

Conducerea AstraZeneca este nevoita acum sa gaseasca alta unitate de productie. Intre timp, Johnson&Johnson spune ca ”isi asuma intreaga responsabilitate” a unitatii Emergent BioSolutions si declara ca va livra SUA 100 de milioane de doze pana la sfarsitul lunii mai.

Cele doua vaccinuri, ale AstraZeneca si Johnson&Johnson erau produse in fabrica Emergent BioSolutions, iar angajatii au amestecat din greseala ingredientele, ceea ce a dus la compromiterea acestora.

SUA are suficiente doze de vaccin

Pe de alta parte, epidemiologul-sef Anthony Fauci declarat ca SUA nici nu are nevoie de dozele produse de AstraZeneca.

“Avand in vedere relatiile contractuale pe care le avem cu mai multe companii, avem suficient vaccin pentru a asigura necesarul nostru fara a invoca AstraZeneca”.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Johnson & Johnson preia conducerea fabricii din Baltimore a AstraZeneca, dupa ce au fost stricate 15 milioane de doze de vaccin anti-COVID • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.